Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „170 éves a Magyar Honvédség”
„170 éves a Magyar Honvédség” Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 03.
ImageKétfordulós vetélkedőt hirdet a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére a Honvéd Hagyományőrző Egyesület a magyar hadtörténeti, katonai és honvédelmi hagyományokat ápoló Fejér megyei szervezetek részére.

 

 

A vetélkedő témája a magyar hadtörténelem három jelentős korszakának: az 1848/49-es szabadságharc időszaka, az 1867-es kiegyezéstől az I. világháború lezárásáig terjedő időszak és az 1920-tól a II. világháború végéig terjedő időszak feldolgozása. Az első forduló pályamunkáinak beküldési határideje: 2018. augusztus 31.


Székesfehérvár, a történelmi koronázó- és nagy múltú katonaváros, katonai és honvédelmi hagyományokat ápoló civil szervezeteit kívánják nemes vetélkedésre hívni a Honvéd Hagyományőrző Egyesület a Magyar Honvédség, Székesfehérvár Önkormányzata és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság támogatásával.

A vetélkedő első részében a pályázók a 170 éves magyar hadtörténelem egy általuk választott korszaka ismert és ismeretlen katonahőseihez, kiemelkedő eseményeihez vagy helyszíneihez kapcsolódó pályamunkáival méltó módon bizonyíthatják, hogy nem merültek feledésbe a Magyar Honvédség 170 éves történelmének dicső időszakai. A második részben a nevezők vetélkedő keretében adhatnak számot a 98 év hadtörténéseinek ismeretéről. Ez a pályázat a fiatal és az idősebb hagyományőrzők érdeklődésére is számít, és rengeteg érdekes felfedezést és hasznos ismeretet tartogat számukra!

A „170 éves Magyar Honvédség” vetélkedő lebonyolítása két fordulóban történik. Az első forduló egyben a vetélkedőre történő „belépés” is. A pályamunkákat 2018. augusztus 31-ig várják a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre. A második fordulóra, a szóbeli vetélkedőre 2018. október 13-án (szombaton) a Hiemer-ház báltermében kerül sor.

A részletes pályázati kiírás Székesfehérvár honlapján (http://www.szekesfehervar.hu ), és a Facebook közösségi felületén a „170 éves a Magyar Honvédség pályázat” oldalon lesz olvasható: https://www.facebook.com/170-éves-a-Magyar-Honvédség-pályázat-2470914429600674/?modal=admin_todo_tour.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >