Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Folytatódnak az útfelújítások Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 07.
Folytatódnak az útfelújítási munkák Székesfehérvár 4. számú választókörzetében. A Salétrom utcán és a Horvát István lakótelepen végzett munkafolyamatok végeztével most a Lövölde utca és Deák Ferenc utca által határolt területen újul meg az útburkolat.

 

 

A Salétrom utcában és a Horvát István lakótelepen már az elmúlt időszakban megtörtént az útburkolat felújítása. A 4. számú választókörzetben ezek a munkafolyamatok most a Lövölde utca és a Deák Ferenc utca által határolt területen folytatódnak. A három részben tervezett kivitelezés első ütemének helyszíni bejárásán Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a házak közötti útburkolat már régi és elhasznált. „Mivel nagyon nagy területről van szó, és a parkolók is megújulnak, így a kivitelezővel és a Városgondnoksággal közösen azt a döntést hoztuk, hogy három ütemre bontjuk a felújítást. A szakaszos lezárásokkal át tudjuk csoportosítani a környékbeli autók parkolását az egyes ütemek között.” – ismertette a képviselő, aki tájékoztatásában még hozzátette, hogy továbbra is kéri a környéken lakók türelmét a lezárásokkal kapcsolatban, illetve várja a lakók észrevételeit a szokásos fórumokon.

Láng Judit
, a Városgondnokság útüzemeltetési egységvezetője a projekt kapcsán kifejtette, hogy a megújuló kopóréteg mellett a szegélycserét és a parkolók felújítását is tartalmazza a program. „Az első ütemben már a szegélyezésnél tartanak a munkafolyamatok, amelyre azért volt szükség, hogy a vízmegállásokat meg tudjuk szüntetni. Az aszfaltréteg le lett bontva, illetve a parkolóban található gyephézagos tégla is. Az utóbbi is új aszfaltréteget fog kapni, illetve felfestésre kerülnek majd a parkolást segítő szabályos parkolóhelyek is. A járdák is megújulnak, új aszfalttal és felfestéssel kerülnek átadásra.” - mondta el Láng Judit.

A projekt a Városgondnokság Út-Híd 2017-2019. program keretében valósul meg. Az első ütem 70 millió forintból készül el, ami tartalmazza 44 fedlap és 16 víznyelő cseréjét, 500 méteren a szegély kialakítását és 2200 m2 aszfalt lebontását és a kopóréteg megújítását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >