Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TdH: ősbringás a velencei rajtnál
TdH: ősbringás a velencei rajtnál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 08.
Nem akármilyen kuriózummal készül Richter Ferenc velencei szobrász-kőfaragó mester a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny második, augusztus 16-i, Velence-Székesfehérvár szakaszának rajtjára. A településen és azon kívül is több értékes alkotást készítő, köztiszteletnek örvendő mesterember egy "őskerékpáros" szobrot formázott meg az elmúlt hetekben.

 

Az ötletes és remek kivitelű alkotás a rajtceremónia előtti órákban a Velence Korzón felállítandó színpad mellett lesz elhelyezve, ahol bárki szelfizhet majd vele, illetve a könnyebb testsúlyú hölgyek és gyermekek akár még fel is ülhetnek az ősbringás kétkerekűjének vázára.

 


 

 
A szoborból az egykori kerékpáros magyar bajnoki bronzérmes Feri bácsi, illetve bátyja, Richter Endre - ő nem mellesleg magyar bajnok kerekes volt - jóvoltából készült egy kicsinyített verzió is, amelyet majd polgármesteri különdíjként adhat át a város első embere, Koszti András a székesfehérvári befutó utáni eredményhirdetésen a velencei rajtot követő első, kápolnásnyéki gyorsasági részhajrá győztesének.
 
 
 
 
Az idei Tour de Hongrie korábban soha nem látott erősségű mezőnnyel startol majd augusztus 14-én, a siófoki prológgal. A televíziók által a világ 195 országában is közvetített verseny 2. szakasza augusztus 16-án, 13.20-kor a Velence Korzóról rajtol és egy gyors tókör után a környékbeli dombok-hegyek, a Vértes, Csákvár, Felcsút, Oroszlány és Mór érintésével, 190 km megtétele után Székesfehérváron, a Zichy ligetben ér véget, kb 17.40-kor.
 
(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >