Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Leírhatatlan érzés a produkcióban szerepelni
Leírhatatlan érzés a produkcióban szerepelni Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2018. augusztus 08.
ImageA tavalyi Koronázási Szertartásjáték alkalmával nagy sikert aratott a Závodszky Noémi által megformált karakter, hiszen 2017-ben Eufrozina megosztó személyiségét hívta életre a színpadon.

 

 

Mit jelent számodra, hogy idén sem rendeznek Nélküled szertartásjátékot?

-Hiányzott volna, ha nem kerülök be, drukkoltam, hogy ez ne így legyen. Óriási élmény volt az első két előadás. Meghatározó része lett a nyaramnak, az augusztusomat lényegében a szertartásjátéknak szentelem, aztán már kezdődik is az új évad. Érdekes, mert ez másként munka. Nem lehet egy lapon említeni sem egy szabadtéri nyári színházzal, sem egy kőszínházi fellépéssel, a Koronázási Szertartásjáték egy külön kategória.


Mi lehet szerinted a királylegenda sikerének a titka?

-Előadások közben olyan különleges érzéseket élek át, szószerint libabőrös leszek, a tér és az idő összecsúszik. Olyan érzésem van, hogy darab közben valóban átéljük az ott történteket. Ez a páratlan és megmagyarázhatatlan érzés valószínűleg a nézőkre is átragad, ebben állhat a produkció varázsa. Most is mikor felelevenítem az emlékeimet, kiráz a hideg.


Le lehet egyáltalán szavakkal írni az említett érzést?

-Igen, mert annyira átérzem a szerepemet és újra átélem. Tavaly megdöbbentett, hogy mennyi bókot és dicséretet kaptam, de az okát annak ellenére nem találom, hogy 23 éve vagyok a Vörösmarty Színház színpadán. Olyan elismerések ezek, amikre egy színész vágyik.


Mégis mi adhatta azt a bizonyos pluszt a közönségsikerhez?

-Talán, hogy az elmúlt másfél évben nagyon rengeteget változtam emberileg, sok mindenen keresztülmentem, s ezek erősebbé, bölcsebbé tettek. Elképzelhető, hogy ezen erők találkozhattak az markáns jellemű karakteremmel. Királynőt szeretek alakítani, de ez más volt, amúgyis az a típusú színész vagyok, aki teljesen beleéli magát a szerepébe. Minden bizonnyal a 2017-es alakításomban annyira együtt állhatott minden, hogy elnyerte a nézők tetszését. Éreztem az erőmet, mindent beleadtam, ahogy egy királynénak illik. Ugye a Nemzeti Emlékhely esetében egy szakrális helyszínről beszélünk, kérdés még milyen extra energiák szabadulhatnak fel ott. Érdekes, hogy tavaly eltévedt a színpadon az operatőr, minden lélekjelenlétemre szükségem volt, de nem tudott kizökkenteni, abból is sikerült erőt merítenem.


Idén Zsófia grófné karakterét jeleníted meg a színpadon.

-Kíváncsian várom az ideit, hiszen tavaly sem volt egyértelmű, hogy a karakterem milyen mértékben negatív vagy pozitív. Igyekeztem szerepemet mindig a megformált személynek a saját igazságából megközelíteni, mert minden cselekedete mögött áll motiváció, a tettének valós okai, amelyekről nekünk nem lehet információnk. Tekintve, hogy testvérharcok jellemezték szinte az összes koronázást, igen nehéz igazságot tenni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >