Kezdőlap
Szakrális sétákat szervez az Egyházmegyei Múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 10.
ImageTematikus sétára várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A közel kétórás városi túrákon Székesfehérvár szakrális és történelmi kincseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők templomi freskók, köztéri szobrok, műemlékek történetén és kiállításokon keresztül. A sétákat minden alkalommal a Szent Gellért Söröző sörkülönlegességeinek kóstolója zárja.

 

 

A 2018-as esztendő Székesfehérváron a Barokk-emlékév jegyében telik. A város története szempontjából ez a megújulás korszaka, a város képe új stílusirányzatot követve gazdagodott mind festészeti, szobrászati és építészeti szempontból. Az egykori koronázóváros szakrális kincseit ismerhetik meg azok az érdeklődők, aki részt vesznek a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum tematikus sétáján.  A látogatók betekintést nyerhetnek a székesfehérvári barokk rendkívüli világába.

Az Egyházmegyei Múzeum elől indulva először Közép-Európa legszebbnek nyilvántartott sekrestyebútorzatát láthatják a Nagyboldogasszony-templomban. A sorban a következő helyszín a legelső székesfehérvári barokk templom, a Szent Imre tiszteletére szentelt ferences templom. A tematikus séta a Szemináriumi (volt sarus karmelita) templomban folytatódik, amelynek falait a korszak kiemelkedő osztrák mestere, Franz Anton Maulbertsch által készített freskók díszítik. A közel kétórás túra különleges sörkóstolóval zárul.

A szervezők azt kérik, hogy az idegenvezetésre legalább három nappal korábban jelentkezzenek Kis Emőke Hajnalka múzeumpedagógusnál a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   email-címen, vagy a 06 30 321 79 72 telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >