Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 15-én
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 15-én Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 15.
ImageVárosi ösztöndíjak átadásával, Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisével és gyűjteményes kiállítással folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok programjai szerdán délután. Este parádés felvonulással és gálával zárul a nemzetközi néptáncfesztivál, illetve továbbra is megtekinthetjük a II. András életútját bemutató mozgó történelmi képregényt a Belvárosban.

 

 

Augusztus 15-én, szerdán 16.00 órától a Bory-várban kezdődik az a hagyományos ünnepség, melynek keretében átadják a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíjakat, a Deák Dénes-díjat és Deák Dénes-ösztöndíjat.

A Székesfehérvári Egyházmegye Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmiséjét Spányi Antal megyés püspök celebrálja, az esemény a Szent Imre-templomban lesz 18.00 órai kezdettel. Ekkor érkezik záró eseményéhez a 2020-as budapesti Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus missziós keresztjének fehérvári bemutatása is. Ezt megelőzően, 15.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában nyitják meg a Mária Mennyek Királynéja című gyűjteményes kiállítást. A Nagyboldogasszony-napi ünnepi tárlat augusztus 26-ig látogatható.

Ugyancsak záró felvonásához érkezik a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál. A világ számos pontjáról érkezett csoportok és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes parádés felvonulása 18.30 órakor a Táncháztól indul és a Mészöly Géza utca – Mátyás király körút – Alba Plaza – Városház tér – Fő utca – útvonalon tart a Zichy színpadig, ahol 20.00 órakor kezdődik a néptáncosok gálája.

A II. András életútját és uralkodását megörökítő mozgó történelmi képregény 21.00 órától ismét megtekinthető a Ciszterci templom és a Szent István Király Múzeum Rendház épületének falain.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >