Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kedden Siófokon rajtol a Tour de Hongrie Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 14.
ImageSiófokon rendezik meg augusztus 14-én, kedden a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 39. Tour de Hongrie prológját. A nemzetközi országúti kerékpárverseny második szakasza 190 km hosszú, itt a befutó házigazdája csütörtökön délután Székesfehérvár lesz.

 

 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.1-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárverseny 133 fős mezőnye hat nap alatt 865 kilométert tesz meg az augusztus 19-i kazincbarcikai befutóig, az eseményekről 195 országban számolnak be a televíziós csatornák. 

Tizenkilenc csapat, négy földrész huszonhét országának képviselői sorakoznak majd fel a siófoki rajtnál, ahol egy 3,5 kilométeres egyéni időfutam keretében mérik össze az erejüket. A látványos versenyszám arra szolgál, hogy bemutassa a teljes mezőnyt, emellett gazdára találjon a Tour de Hongrie sárga trikója is, amelyet az összetettben élen álló kerékpáros viselhet majd.

2018-ra magasabb szintre került a verseny besorolása, és a résztvevők erőssége is felülmúl minden korábbit: három prokontinentális profi csapat (az olasz Androni Giocattoli Sidermec, a lengyel CCC Sprandi Polkowice és az amerikai Team Novo Nordisk) és három nemzeti válogatott (a román, a szerb és a magyar) mellett tizenhárom további kontinentális profi csapat vesz részt a viadalon.

A magyar színeket három csapat – a válogatott és két kontinentális profi klub, a Pannon Cycling Team és a Kőbánya Cycling Team –, illetve néhány külföldi klubnál szereplő kerékpáros képviseli. Várhatóan tizennyolc magyar lesz ott a siófoki rajtnál, rajtuk kívül több határon túli magyar kerékpárosért is szurkolhatunk, a Pannon Cycling Team és a csíkszeredai Team Novák együttesében.

Ami a külföldieket illeti, a papírforma alapján a két legmagasabban jegyzett csapat, az idei Giro d’Italián is rajthoz álló Androni és a tavalyi Olasz Körversenyen résztvevő CCC irányíthatja majd a Magyar Körversenyt. Természetesen más csapatok is az összetett győzelem reményében állították össze sorukat, mint például a 2015-ös Tour de Hongrie-győztes luxemburgi Tom Thill (Differdange-Losch), vagy a már öt körverseny győzelmet számláló lengyel, Mateusz Taciak (CCC Sprandi Polkowice), egyaránt ott lehet az összetett végelszámolásnál.

A Tour de Hongrie 39 évre visszanyúló történetében Székesfehérvár már több ízben volt rajt-vagy célhelyszín: 1933-ban és 1964-ben is a befutó helyszínét biztosította a koronázóváros. 2018-ban több, mint fél évszázad után, augusztus 16-án, csütörtökön avathatnak a fehérvári Belvárosban majd szakaszgyőztest. A hatnapos verseny második leghosszabb, 190 kilométeres 2. szakasza 13.00 órakor rajtol Velencén és a befutó – a Székesfehérvár Belvárosában megtett két kör után – 17.42 órakor várható.

A világ 192 országában minden szakaszról egyórás esti összefoglaló és a versenyt követően egyórás összefoglaló kerül adásba. Magyarországon a verseny történetében harmadszor követhetik majd a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket az M4Sporton, és napi egyórás összefoglaló is látható lesz az Eurosport2 csatornáján. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >