Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Futunk, hogy segíthessünk 2018 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 15.
ImageFutunk, hogy segíthessünk 2018 – Lajkó Csaba ultrafutó csapata idén augusztus 15-20. között indul jótékonysági futásra. Az akcióval a székesfehérvári Heti Betevőt támogatják adományokkal: elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a szervezetnek, amely rászorulókat támogat rendszeres ételosztással.

 

 

„Futunk, hogy segíthessünk – Mert a láb mindig kéznél van” szlogennel hirdetett jótékonysági futást Lajkó Csaba ultrafutó, aki csapatával idén újra útnak indul: a székesfehérvári Heti Betevőnek gyűjtenek adományokat augusztus 15-20. között. A futás során egy 8-10 fős csapat futja végig a távot.  Van, aki teljes egészében, van, aki egyes szakaszokat teljesít. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetősége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömét fejezte ki, hogy immár 12. alkalommal rendezik meg a jótékonysági futást, amely minden évben más-más célokért indul útnak. „A közösség erejét mutatja, hogy a Fehérvárról induló csapat jótékony kezdeményezése egy szintén fehérvári civil kezdeményezés mellé áll. A Heti Betevő önkéntesei rendszeresen osztanak meleg ételt a rászorulóknak, és más akciókkal is segítenek nehézsorsú társaikon.”

Mint azt Lajkó Csaba elmondta, a világban, és kis hazánkban is mindig van ok, amiért jótékonyan futhatunk. Futhatunk egy jó célért, hogy segíthessünk másokon, mi sportolók a magunk módján. Elindulhatunk az országban, városokon, falvakon keresztül, hogy úttalan és forgalmas utakon áthaladva felhívjuk a figyelmet a szegényekre, az elesettekre, a cserbenhagyott állatokra, az éhezőkre, a fogyatékkal élőkre. Beszéljen róluk az ország, ismerjék meg őket, vegyenek tudomást róluk. Vigyük hozzájuk adományainkat, szeretetünket. Hisszük, és hittel valljuk: Minden emberben benne van a segítőkészség, a jóakarat. Csak elő kell hozni, engedni kell, hogy feltörjön a lelkünkben.

A sajtótájékoztatón a Fehérvári Heti Betevő képviseletében Kocsis Noémi köszönetet mondott a futóknak a kezdeményezésért és az önkormányzatnak a támogatásért. A Fehérvári Heti Betevő egy harmadik éve helyben tevékenykedő civil szervezet, amelynek közel 100 önkéntese kéthetente vasárnap a Rózsa-liget és A Szabadművelődés Háza előtt oszt meleg, éttermi minőségű ételt szegény sorsú embereknek. A futók által gyűjtött tartós élelmiszer az őszi-téli időszakban jelent majd nagy segítséget a rászorulóknak.

A futás során – amihez bárki csatlakozhat – elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a Székesfehérvár-Esztergom-Komárom-Győr-Sárvár-Veszprém-Székesfehérvár útvonalon, illetve örömmel fogadnak felajánlásokat mindenhonnan. Hagyományosan lehetőség van jótékonysági póló vásárlásával is támogatni a megmozdulást, erről további információk a https://www.facebook.com/futunkhsegithessunk oldalon olvashatók.

A csapat augusztus 15-én, kedden indul és augusztus 20-án, a tervek szerint 16.00 órakor érkezik Székesfehérvárra, a Bartók Béla térre, ahol a Heti Betevő és az Önkormányzat egy-egy képviselője fogadja a futókat, akik átadják a 390 km-es út során összegyűjtött adományokat.  A futás ideje alatt is azok, akik szívesen adományoznak, megtehetik. A felajánlásokat örömmel fogadják a Vörösmarty Mihály Könyvtár titkárságán 08.00 és 15.00 óra között.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >