Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Hamarosan befejeződik a III. Béla király tér felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 15.
Folyamatban van és szeptember elejéig várhatóan elkészül a III. Béla király tér felújítása. A csaknem 80 milliós beruházás keretében térköves parkolók épülnek, új burkolatot kap a központi parkot körülvevő út, majd ősszel megújítják a zöldfelületet is. A téren zajló munkálatokat helyszíni bejáráson ismertette Székesfehérvár polgármestere és a terület önkormányzati képviselője.

 

A Művészetek Háza és a környező lakóépületek által határolt III. Béla király tér felújítása régóta szükséges volt, főként az útburkolat rossz állapota miatt. A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programja keretében valósul meg, a májusi munkaterület-átadást követően júliusban kezdődött el az építkezés. A 3/A-C épületek között 19 darab térkő-burkolatú parkoló épült, melyek között járdák is létesültek a lakóházak megközelítésére. A központi parkot körülvevő, igen rossz állapotú út burkolata szintén megújul, a belső szegéllyel párhuzamosan több parkolót is létesítenek. A várhatóan szeptember elejéig befejeződő építkezést követően ősszel kezdődhet el a belső zöldterület megújítása, igazodva a növények igényeihez. A parkolóépítés 16 millió, a burkolatcsere 46,2 millió, a parkosítás további 16 millió forintba kerül, így a teljes bekerülési költség csaknem eléri a 80 millió forintot.

A bejáráson dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, az elmúlt években több lakossági fórumon jogos igényként felmerült a III. Béla király tér felújítása. A lakók ugyan szeretnek a tömbösített, szép környezetben élni, azonban a tér meglehetősen elavult.  A kéréseknek eleget téve kezdődött el a tér felújítása.

Dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő azt mondta, a mostaninál korábban szerették volna elkezdeni a munkálatokat, azonban technikai és jogi okok, engedélyeztetési eljárások miatt a vártnál később indulhatott el a beruházás. A frekventált tér megújulása a lakókon kívül a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házának is fontos, amely a város egyik leglátogatottabb intézménye.

A kivitelező tájékoztatása szerint a tér felújításának végeztével elkezdődik a Művészetek Háza Ányos Pál utca felőli parkolójának felújítása is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >