Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Csirkeszállító borult árokba, ház falának csapódott egy sószóró Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 16.

ImageSzerdán éjszaka és a csütörtök reggeli órákban több árokba csúszott jármű műszaki mentéséhez kérték a székesfehérvári tűzoltók segítségét. Velence és Pusztaszabocs között egy csirkéket szállító pótkocsis teherautó borult az árokba, Székesfehérváron egy sószóró tehergépkocsi egy családi ház falának csapódott. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

23 óra 36 perckor jelezték a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, hogy Kincsesbánya és Fehérvárcsurgó között egy munkásokat szállító busz szalagkorlátnak ütközött és elakadt. A jármű fékrendszere megrongálódott, így nem tudta folytatni az útját. Nem sokkal távolabb egy Liaz sószóró tehergépkocsi a jeges úton keresztbe fordult, s csak a tűzoltók segítségével tudta folytatni az útját.

 

Image
.

1 óra 23 perckor Szabadbattyánban egy lakóház tetőszerkezete gyulladt ki. A tüzet a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. 3 óra 10 perckor jelezték a tűzoltóság ügyeletére, hogy Velence és Pusztaszabolcs között a jeges úton egy csirkéket szállító MAN pótkocsis tehergépkocsi az árokba hajtott és felborult. Az esethez a Fehérvár I-es gépjárműfecskendő és a daru vonult.

A helyszínen a Pusztaszabolcs felé haladó MAN teherautó az út menti vízelvezető árokban a jobb oldalára borult, a pótkocsija pedig az út menti bokrokra dőlt. A műszaki mentés során a teherautón lévő 207 rekeszt, amelyben csirkék voltak, a tűzoltóknak át kellett pakolniuk egy másik tehergépkocsira, s a daru csörlőjével ezután tudták csak kerekeire állítani a felborult teherautót.

Image
.

3 óra 28 perckor újabb jelzés érkezett a tűzoltóság ügyeletére. Székesfehérváron a Torockó utcában egy szójaszállító pótkocsis teherautó csúszott az árokba, amely szintén a tűzoltók segítségével tudta folytatni az útját. 7 óra 15 perckor Székesfehérvárra, a Besztercei utcába vonultak a tűzoltók, ahol egy IFA sószóró tehergépkocsi a jeges emelkedőn visszacsúszott, s a hátuljával átszakította egy családi ház kerítését, majd a jobb hátsó kerekévek az úthoz körülbelül egy méterrel mélyebben, a hátuljával a családi ház homlokzatának csapódva állt meg. Az épület fala megrepedt.

A körülbelül öt tonna sót szállító tehergépkocsit a tűzoltók a daruval húzták vissza az útra, úgy hogy előtte az úgynevezett Wetter-párnákkal megemelték a jármű jobb hátsó kerekét.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

7 óra 45 perckor ismét Székesfehérvárra, a Sóstó Ipari Parkba vonultak a tűzoltók. Egy nyerges vontató miután lehajtott az elkerülőről az egyik belső úton haladva az árokba hajtott. A műszaki alkatrészeket szállító kamion traktor része bebicskázott, a vontatmánya az útra lógott. A járművet szintén a daru segítségével húzták vissza az útra.

 
< Előző   Következő >