Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton avatják Csitáry G. Emil emléktábláját
Szombaton avatják Csitáry G. Emil emléktábláját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 17.
Székesfehérvár meghatározó személyisége volt Csitáry G. Emil polgármester a két világháború közötti időszakban. Szombattól tábla őrzi emlékét a Fő utca 2. szám alatti ház falán.

 

 

Csitáry Gramanetz Emil 1892-ben született Székesfehérváron. A két világháború között az egyik legjelentősebb személyisége volt a város közéletének, jegyzőként, majd 1931 és 1941 között polgármesterként tevékenykedett, emellett az utolsó két évben és az azt követő két évben ellátta a városi főispáni tisztséget is. Személyisége és munkássága hosszú időre meghatározta Székesfehérvár jövőjét és arculatát. Irányítása alatt a város gazdasági és kulturális élete is jelentősen előremozdult. Kiemelkedő szerepet játszott az 1938-as jubileumi Szent István Év eseményeinek megszervezésében, melyek közül a legjelentősebb a Székesfehérvárra hozott Országgyűlés, és augusztus 20-a nemzeti ünneppé nyilvánítása Szent István tiszteletére.

A ’38-as Szent István Emlékév 80. évfordulója alkalmából szervezett emléktábla-avatás augusztus 18-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik a Fő utca 2. szám alatt. Köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, közreműködik Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Az ünnepségre tisztelettel invitálják Fehérvár polgárait és minden kedves érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >