Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Lakatos és Tóth helytállása a vb-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 27.
ImageKét velencei illetőségű sportoló, a kenus Lakatos Zsanett és a kajakos Tóth Dávid is rajthoz állt a portugáliai Montemor-o-Velhóban lebonyolított kajak-kenu világbajnokságon.

 

 

Lakatos egyéniben 500 méteren 5. lett, 5000 méteren pedig a 6. helyet szerezte meg, míg Tóth Kulifai Tamás párjaként 500 méteren, valamint a Bogár, Ceiner, Illés, Tóth összetételű kajak négyes tagjaként 1000 méteren is a 6. pozíciót tudta megkaparintani. Mindketten világbajnokok, vk-győztesek voltak korábban, Lakatos Eb-t, Tóth olimpiai ezüstöt is nyert már, így aligha ezeket az eredményeket sorolják majd dicsőséglistájuk elejére, ugyanakkor a két sportoló idei szezonját, formáját tekintve nagyjából a papírformának megfelelő az, amit tőlük most kaptunk.

 
Talán Lakatos Zsanettnek lehet nagyobb hiányérzete, mert a korábbi megmérettetésein rendre elcsípett 1-2 érmet, s most is lehetett abban reménykedni, hogy bele tud szólni a dobogóért zajló csatározásokba. Ez most nem jött össze, de van még ideje és lehetősége is a javításra. Védelmében feltétlenül meg kell említeni, hogy a világ minden részéről egyre több vetélytársa akad, köszönhetően annak, hogy a tokiói olimpián már a női kenusok is ott lehetnek a mezőnyben. Zsanett 500-on és 5000 méteren is a 3. legjobb európai lett, tehát, ha ez egy Eb, akkor most lenne újabb két érme. Egy biztos; ez a viadal is megmutatta, hogy egyre sűrűbb a világ élmezőnye, aki ott akar lenni a 2020-as ötkarikás játékokon, annak nagyon fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt...
 
Tóth Dávidnak ez az év nem nagyon akart összeállni, a korábbi megmérettetésein alig akadt sikerélménye, s most sem. 1000 méteren a négyes tagjaként 750 méternél még a 3. helyen haladtak, de a hajrá nem sikerült, visszacsúsztak a hatodik pozícióba. 500-on Kulifaival párban féltávig szintén közel állt a dobogóhoz, de itt is csak a hatodik hely maradt számára.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >