Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy napra Európa triatlon-sport fővárosa lettünk
Egy napra Európa triatlon-sport fővárosa lettünk Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 27.
ImageElső alkalommal rendeztek Székesfehérvár triatlon Európa-kupa fordulót. A kontinens viadalon 25 ország, 115 versenyzője mérette meg magát az ETU Sprint Triatlon Európa-kupán. Először a hölgyek majd az urak teljesítették a 750 méteres úszást, 20 kilométeres biciklizést majd az 5 kilométeres futást.

 

 

Első alkalommal adott otthont Székesfehérvár rangos, nemzetközi, felnőtt triatlon összecsapásnak, az Alba Triatlon SE szervezésében, Székesfehérvár Város Önkormányzata támogatásával. A7 ETU Sprint Triatlon Európa-kupát a városban a sport-nyárzáró Sport Nagyhét rendezvény előzte meg.

A triatlonok között a legrövidebb, sprint számban a klasszikus távhoz képest, amely 3800 méter úszásból, 180 kilométer biciklizésből és 42 kilométer futásból áll a résztvevő 115 versenyzőnek 750 méter úszás, 20 kilométer biciklizés és 5 kilométer futás távját kell teljesítenie. Az úszás versenyszámot a Csónakázó-tóban, míg a biciklizést és a futást Liget sor – Mészöly Géza utca – Malom utca útvonal kijelölt pályáján kellett megtenniük.

A rangos nemzetközi sportesemény megnyitóján Mészáros Attilaalpolgármester köszöntötte a résztvevőket, köszönte meg a szervezőknek a remek munkát, és kívánt sok szerencsét és balesetmentes  versenyt minden rajthoz állónak.

A hölgyek mezőnyében 15 ország 43 versenyzője, köztük 8 magyar induló vállalta a táv teljesítését. Közülük Sárszegi Noémimásodikként rajtolhatott az úszás számban. A férfiaknál 20 ország 72 versenyzője közül 11 magyar induló nevezett. Az úszás szám előtti beszólításnál az urak mezőnyében 4 magyar versenyző képviselte magát, közülük is első rajtszámmal szólították Dévay Márkot, az Alba Triatlon versenyzőjét, aki jelenleg az első helyen áll az európai toplistán is.

Az éremátadó ceremónián a versenyzők a medálokat Mészáros Attila alpolgármestertől vehették át. A magyar versenyzők közül, a szülési szabadságáról visszatérő Vanek Margit az előkelő 3. helyen végzett.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >