Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Összehegedült Kárpátok - népzenei nagykoncert
Összehegedült Kárpátok - népzenei nagykoncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 29.
ImageÖsszehegedült Kárpátok címmel hallhatunk kivételes népzenei nagykoncertet augusztus 31-én, pénteken a Csónakázó-tó mellett. Vizeli Balázs, Mihó Attila és a közreműködő művészek fellépése 19.00 órakor kezdődik A Szabadművelődés Háza melletti színpadon.

 

 

Az Összehegedült Kárpátok népzenei nagykoncert megálmodói Vizeli Balázs és hajdani tanítványa, Mihó Attila népi hegedűsök, akik kiemelkedőek a hivatásuk terén. Repertoárjukat a Kárpátok vonulata mentén élő népek zenéjéből állították össze. A felcsendülő dallamokat a szomszédos népek muzsikáján kívül javarészt a sokszínű magyar népzene képezi, melynek dallamanyaga a Kárpát-medence domborzatához hasonló változatosságot mutat.

Az Összehegedült Kárpátok megszólaltatására egy erre az alkalomra verbuválódott zenekari formáció alakult. Vizeli Balázs és Mihó Attila hegedűjátékához társul András Orsolya (ének, gardonok), Istvánfi Balázs (duda), Fekete Márton (brácsák), Zimber Ferenc (cimbalom) és Bognár András (nagybőgő).

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Program támogatásával valósul meg a Csónakázó-tó melletti szabadtéri színpadon, a részvétel ingyenes. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >