Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vidi: 15 centire a csodától... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 29.
ImageA hazai 1-2 után már tudni lehetett; a bravúr kevés lesz, szinte csoda kell a Vidi fordításához az AEK Athén otthonában a Bajnokok LIgája rájátszásának visszavágóján.

 

 

Nos, a bravúr sikerült, de a csoda is csak 15 centiméterre volt a fehérvári egylettől, mivel 1-1-nél, a 97. (!!) percben Juhász Roland lövése éppen ennyivel ment el a görögök kapujának bal felső sarka felett... Összesítésben 3-2-vel az AEK jutott a BL főtáblájára, de az, hogy a hellének saját otthonukban az utolsó negyedórában már csak az eredmény tartására törekedtek, ölték az időt, fetrengtek, legjobbjuk a kapus volt, saját közönségük pedig a második félidőben többször kifütyülte őket, mindent elmond...

 
Az első félidő jórészt hasonlított az odavágóra, igaz, most nem játszott emberelőnyben az AEK, mégis néha úgy tűnt, ők vannak többen, köszönhetően annak, hogy a középpályán fölényt tudtak kiharcolni, mindazonáltal összességében nem borult fel a pálya, sok helyzete sem volt a görög bajnoknak. Ellenben a Vidi fél óra elteltével kis híján megszerezte a vezetést, ám Lazovics remekül elvégzett 28 méteres szabadrúgását a hazaiak kapusa óriási bravúrral kitornászta a jobb felső sarokból! (A képen látszik, mekkora bravúr volt.) Ezt követően a szakadó esőben már több lehetősége volt az AEK-nak, míg a Vidinél Stopira került kecsegtető helyzetbe, de gól már nem esett a szünetig.
 
Nem úgy utána: alig kezdődött el a második félidő, egy jobb oldali beadásnál Fiola lekésett emberéről, majd utána nyúlt, aki máris elesett, a játékvezető pedig megadta a 11-est, jogosan. A büntetőt Mantalos magabiztosan váltotta gólra, 1-0! Kár érte, Fiola nem koncentrált rendesen... Na, de! Jött a szokásos Vidi varázs, Nego-módra: az 57. percben a szünetben előretolt francia játékos Lazovics labdájával kiugrott a jobb oldalon, de a 16-osra érve egyre inkább kifelé sodródott, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy átemelje a kapujából kimozduló Barkas kapust és egyenlítsen, 1-1! Óriási! Hihetetlen tartása van ennek a csapatnak, ahogy Malmőben, itt is hamar váltott és egalizált. Sőt! A 68. percben Nego éppen csak a bal alsó sarok mellé lőtt, majd Scsepovics lövését kaparta ki a bal alsóból Barkas, nem sok hiányzott tehát a vezetéshez.
 
Fütyült is rendesen a hazai publikum, nem tetszett neki amit látott. És még jobban fütyült a 80. percben, amikor a kilépő Pátkait Simoes rúgta fel a 18 méterre a kaputól, amiért villant a sárga lap, miközben Lopes tett fejelő mozdulatot hátulról Nego felé, egyből ki is állította érte Marciniak játékvezető, az utolsó 10 percre tehát emberelőnybe került a MOL Vidi! A szabadrúgást Lazovics ismét remekül lőtte, de Barkas megint bravúrral védett. Egyértelműen ő volt a görögök legjobbja, ami egyben komoly elismerés a Vidinek.
 
A végén már csak az időt ölték a hazaiak, aki labdához ért, az vagy megpróbálta elcipelni a sarokba és ott tartogatta, vagy eljátszotta a hattyú halálát és a földön fetrengett. Rá is tett még bő 2 percet az ígért ötre a lengyel sípmester. És az utolsó pillanatban majdnem sikerült is a csoda! Juhász lőtt a 16-osról, ballal, 15 centiméterrel a bal felső sarok fölé (A képen). Ezt Barkas csak szemmel verte. De ma ez is ment neki... 1-1 a vége, az AEK 3-2-es összesítéssel örülhetett a BL főtáblának, de ez a párharc egyértelműen az első meccsen dőlt el, abban a bő 30percben, amit Rocchi játékvezető intézett el a görögöknek, amikor Husztit egy maximum sárga lapos belépőért egyből kiállította. Akkor lőtt kettőt az athéni egylet. Ha ez az ajándék nincs, alighanem most földöntúli lenne az öröm Fehérváron. Így van és lehet is hiányérzetünk...
 
De sebaj, az Európa-liga csoportköre sem utolsó dolog. Oda eljutott Marko Nikolics csapata. Sorsolás csütörtökön délben, akkor derül ki, mely ellenfelekkel kell megküzdenie a Vidinek az újabb és újabb csodákhoz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >