Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Díszes madarak százait csodálhatjuk meg hétvégén
Díszes madarak százait csodálhatjuk meg hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 31.
Apró méretű verébpapagájok, óriás arapapagájok, a legkülönfélébb kanárik, díszpintyek és díszbaromfik is láthatóak lesznek hétvégén a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete 24. alkalommal rendezi meg nagyszabású országos kiállítását szeptember 1-jén és 2-án. Lesz dísznövény bemutató is, a gyerekeket pedig rajzversennyel várják értékes nyereményekkel. – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

 

 

Székesfehérváron az augusztusi programkavalkád után sem áll meg az élet, a város ezután is sok-sok rendezvénnyel készül. A díszmadárbarátok tradicionális kiállítása egy sikeres civil kezdeményezés eredménye, igazi családi rendezvény lesz, amely sok élményt tud nyújtani a gyerekeknek. Kiváló alkalom arra is, hogy a hobbi madártenyésztők bemutassák munkájuk eredményét, és akár új tagokat is csábíthatnak erre a nemes tevékenységre. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok.

A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete hagyományosan minden év szeptemberének első hétvégéjén rendezi meg az országos kiállítását. A mostani seregszemlén körülbelül négyszáz színpompás szárnyast lehet megtekinteni. Körtélyesi Ferenc elnök elmondta: láthatunk többek között kicsi, közepes és nagyméretű papagájokat, köztük 10 centis verébpapagájokat, emberhez szoktatott, nagyon szelíd, óriás arapapagájokat és hullámosakat is. Izgalmasnak ígérkeznek a legkülönfélébb színű és alakú kanárik, a rendkívül változatos díszpintyek között például a zebrapintyek és ausztrál Gould-amandinák. Szintén megrendezik a gyerekek által nagyon szeretett helyszíni rajzpályázatot. Az alkotóknak a kiállításon látott élményeket kell ábrázolniuk, a rajzeszközöket a szervezők biztosítják. Az eredményhirdetés vasárnap 14.00 órakor kezdődik, a három kategóriagyőztes papagájt nyer kalitkával együtt. A művelődési ház udvarán lesznek díszgalambok és díszbaromfik, valamint dísznövények is színesítik a kiállítást egy székesfehérvári kertésznek köszönhetően.

2004 óta foglalkozik a különleges észak-hollandi fodros kanári tenyésztésével Antal István, az egyesület titkára, aki egyben a fajta magyarországi honosítója. A Nyugat-Európában jobban elterjedt fajta manapság hazánkban is egyre kedveltebb, a kiállításon négy példányt láthatunk belőle. – mondta a szakember.

Tóth Lajos, az egyesület gazdasági vezetője köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzata és a helyi sajtó támogatásáért. Mint fogalmazott, a kis költségvetéssel dolgozó szervezetüknek minden segítség számít.

A díszmadárkiállítás szombaton 9-18 óra között, vasárnap 9-15 óra között látogatható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az nemrég új helyre költözött intézmény a Mártírok útja 2. szám alatt van, a bejáratot a Lövölde u. 46. szám alatt találják a látogatók. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >