Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Nemzeti Filharmonikus Zenekar vidéki körútja
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar vidéki körútja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 19.

ImageSzokatlanul feszes belföldi vendégjáték-sorozatra vállalkozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar január végén. – tudtuk meg Eredics Júlia Sajtóreferenstől - A zenekar a január 23-i, budapesti hangversenyük programját az azt követő öt napon megismétli az ország öt nagyvárosában: Győrött, Debrecenben, Székesfehérváron, Nyíregyházán és Miskolcon. Az együttes hosszú évek óta rendszeresen koncertezik vidéken is, hiszen feladatának tekinti, hogy ne csak a főváros, hanem az egész ország zeneszerető közönségét „ellássa” magas színvonalú művészi produkciókkal.

Mostani körútjukon Kocsis Zoltán először saját Liszt-átiratait vezényli: Kocsis többnyire a Liszt-életmű rejtettebb zugait kutatta, gondosan ügyelve a téma- és hangulatbeli kontrasztokra, az ünnepélyes bevezető indulótól a gyors táncfináléig.

 

Image
.

Ezután egy tehetséges ifjú zongoraművész, Báll Dávid játssza Liszt A-dúr zongoraversenyének magánszólamát. A hangverseny második részében Kodály Páva-variációit és Ravel Boleróját szólaltatja meg az együttes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >