Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Gyalupadtól a festővászonig Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. szeptember 06.
Papp Ernő asztalosmester festett bútoraiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében szeptember 6-án, csütörtökön 18.30 órakor. A tárlatot és az alkotót Simon M. Veronika festőművész ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Huber Éva népdalénekes.

 

 

A Fejér Megyei Művelődési Központ Székesfehérváron tevékenykedő kézműves iparosokat bemutató kiállítássorozatot indít. Az első, az intézmény új kiállítási évadát indító tárlaton Papp Ernő asztalosmester mívesen elkészített festett bútorai és Székesfehérvárról, Öreghegyről készített akvarelljei láthatóak.

Papp Ernő asztalos pályafutása 1968-ban intarziákkal kezdődött, első mestere a nagyapja volt. Egyedi munkái révén számos belsőépítésszel került kapcsolatba, akik nagy hatással voltak rá, és a népi kultúra, a népművészet irányába terelték – így kezdett el népi bútorfestéssel foglalkozni, és egyedi bútorait ilyen módon díszíteni.

Festői tanulmányait 2012-ben kezdte, Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas, Kunst Meister festőművész irányításával, és idővel egyre több lehetősége adódott önálló kiállítások rendezésére. A modern felfogású képek iránt érdeklődik, festői pályája ebbe az irányba halad.

A szeptember 22-ig látogatható kiállítás Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >