Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nyelvtanulás robotokkal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 05.
ImageDublinban, a nemzetközi tehetségkonferencián is bemutatták már az E-Pro School programot. Ez egy magyar módszertani innováció, amelynek kitalálója Molnárné Dr. László Andrea. A STEM készségeket is fejlesztő tréning a nyelvoktatást ötvözi a robotikával és a programozással. A módszer ősztől fehérvári oktatási helyszíneken is elérhető lesz – tájékoztatott a program kidolgozója.

 

 

Óriási érdeklődés és siker övezte azt a magyar módszertani innovációt, amit az E-Pro School (English, Programming, Robotics) mutatott be az augusztus első felében, Dublinban megrendezett nemzetközi tehetségkonferencián. Molnárné Dr. László Andrea, a módszertani újdonság kitalálója a nyelvoktatást ötvözi a robotikával és a programozással. A prognózisok szerint a jövőben minden munkavállalónak nagy szüksége lesz a STEM (Science, Technology, Engeneering, Maths) készségekre, amelyek fejlesztésére sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. Ebben való szerepvállalásként kezdte a pedagógus azt kutatni, hogy miként lehet a STEM készségeket humán órákon is fejleszteni. Így kezdte el használni a robotokat, a scratch-et, a micro:bit-et az angolórákon.

„A gyerekek egy olyan tudást, ismeretet kapnak, ami nélkülözhetetlen lesz a jövőjükben; egyszerre tanulnak angolul, „robotul” és programozni. Egyszerre tapasztalják meg, hogy a világ nem izolált, hogy minden mindennel összefügg. Egyszerre szélesedik a látókörük és pillantanak be a jövő technológiájába.” – vallja Molnárné Dr. László Andrea, aki meg van arról győződve, hogy ezzel a módszerrel a természettudományok iránti érdeklődés is megnő.

Ősztől az ország több pontján – közte Székesfehérváron is – elérhetővé válik az E-Pro School keretein belül a nyelvi készségek mellett a STEM készségeket is fejlesztő angol, illetve német nyelvoktatás. Ilyen módon segíteni lehet a humán beállítottságú gyerekeknek a reál tárgyak iránti fogadókészségének javításában, illetve azoknak a gyerekeknek is meg lehet könnyíteni az idegennyelv-tanulást, akiknek nehézséget okoz a hagyományos módszertant követő nyelvoktatás. A módszerről további információ az elittanar.hu oldalon olvasható. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >