Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Robotkar és felnőttképzés
Robotkar és felnőttképzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. szeptember 05.
Magyarországon elsőként az Alba Innovárba érkeztek azok a különleges robotkarok, amik a most induló tanévben újdonságként bevezetett felnőttképzésben kapnak fontos szerepet. A második évét kezdő székesfehérvári Digitális Élményközpont a város vezetői nagyvállalatainak igényeit felmérve alakította ki új képzési programját, ahol versenyképes tudással rendelkező digitális operátorokat képeznek.

 

 

A felnőttképzés lehet még egy olyan terület, ahol ebben a városban előre kell lépnünk. - mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester az Alba Innovár második tanévének első napján. Hangsúlyozta, az elmúlt két évről elmondható, hogy hihetetlen méretekben, arányban és gyorsasággal jelent meg a robottechnológia a fehérvári iparban. Ma összehasonlíthatatlanul több robot dolgozik a fehérvári gazdaságban, mint két évvel ezelőtt, és vélhetően ez a tempó tovább tud gyorsulni.

Ebben kíván segítséget nyújtani a cégeknek az Alba Innovár Székesfehérváron. A fiatalok oktatása mellett idei új képzésükkel a ma munkavállalóit kívánják felkészíteni a robottechnológiával való együttműködésre, illetve átképezni az új technológiák bevezetésével jelentkező új típusú feladatokra.

Mint Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője elmondta, a nyár folyamán a fehérvári nagyvállalatokkal konzultálva alakítottak ki egy felnőttképzési programot. A két részből álló program első fele az úgynevezett digitális operátor képzés. Itt a 2-3 napos tanfolyam során az előképzettséggel nem rendelkező munkavállalókkal ismertetik meg az internet világát, és annak hasznosságát saját életükben.

A másik program egy nyolchetes felnőttképzés, ahol a mai operátoroknak nyújtanak egy magasabb szintű, a mai technológiákat is alkalmazni tudó képzést. Ennek során kapnak fontos szerepet a nyáron beszerzett DOBOT robotok. Ezek a Magyarországon elsőként Székesfehérváron elérhető robotkarok képesek szimulálni a mai legfejlettebb ipari munkakörnyezetet.

Nemcsak a folyamatokat és az együttdolgozás módjait lehet modellezni segítségükkel, de azt, is, hogyan lehet programozni a robotot. A képzés során ezt a tudást, a robotok működésének, programozásának logikáját sajátíthatják el a résztvevők.

Az Alba Innovár az új képzések során is együttműködik az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >