Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Új kanyarodósávot alakítanak ki a Széchenyi úton Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 05.
ImageÚj kanyarodósávot építenek ki a Kölcsey utca és a Horvát István utca között a Széchenyi úton, a Belváros irányába, hogy javítsák a csomópont kapacitását és a forgalom csökkenjen. A kivitelezést nyílt közbeszerzési eljárás keretében a SWIETELSKY Magyarország Kft. nyerte el.

 

 

Átadtát a munkaterületet, azaz a Széchenyi út Kölcsey utca és Horvát István utca közötti szakaszát a Belváros irányába tartó oldala a kivitelező részére. Egy új, jobbra kanyarodó sáv kerül kialakításra a középsziget területének csökkentésével, megtartva a két egyenesen és egy balra kanyarodó sávokat is.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a 106.670.141 millió forintos, önkormányzati forrásból finanszírozott beruházást nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte el, akinek 90 nap áll a rendelkezésére a munka elvégzésére. „A mai munkaterület-átadással, úgy gondolom, megtesszük az első lépést a déli városrész forgalmának könnyítése és gyorsítása érdekében. A felújítás érint jelzőlámpaoszlop-áthelyezéseket, új jelzők telepítését, járda- és kerékpárút-fejlesztést is, ami, reméljük, hogy összességében nagyobb áteresztőképességet jelent majd ennek a csomópontnak.” - tette hozzá az alpolgármester. Elhangzott továbbá, hogy a városrész tehermentesítését az intermodális csomóponttal összefüggésben, igazán a déli összekötő út oldhatja majd meg. A lakók türelmét kérve a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a jelenlegi kivitelezővel, illetve a Csíkvári úton történő munkák kivitelezőjével megkezdték az egyeztetéseket, hogy összehangolják a lezárásokat, amelyekről időben tájékoztatást fognak adni.

Székesfehérvárra jelenleg 46.000 autó van bejelentve, nem beszélve az agglomerációból beáramló autók tömegéről. Azt gondolom, hogy fontos tehát tudomásul vennünk, hogy Székesfehérvár egy XXI. századi nagyváros, melynek a sok előnye mellett hátrányai is vannak: mégpedig pont az említett autótömeg. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a forgalmi akadályokon enyhíteni tudjunk.” – mondta el Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

A fejlesztés után négysávosra bővül a Belváros irányába az útszakasz: egy jobbra kanyarodó sáv, két önálló egyenes és egy balra kanyarodó sáv áll majd rendelkezésére az Alsóváros felől érkezőknek. Ezzel javul a csomópont kapacitása, várhatóan kisebb lesz a járműoszlop hossza.

A várhatóan november végére elkészülő felújítás miatti munkavégzés során sávlezárásokra, szűkítésekre kell számítani, amik az áthaladást lassítják. Ezért az Önkormányzat és a kivitelező kérik a lakók és az arra közlekedők türelmét, illetve azt tanácsolják, hogy aki teheti, válasszon más útirányt. A pontos időpontokról folyamatos tájékoztatást adnak majd.

 

 

 
< Előző   Következő >