Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A székesfehérváriak döntik el, milyen virágok díszítik jövőre a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. szeptember 06.
ImageEgy új közösségi kezdeményezésnek köszönhetően a székesfehérváriak internetes szavazással dönthetnek arról, milyen színekben pompázzon jövő évben a Fő utca egyik dísze, az idén megújult Virágóra. A Városgondnokság szakemberei által készített három digitális terv közül lehet választani, a voksokat a www.szekesfehervar.hu/viragora oldalon várják szeptember 30-ig.

 

 

„Székesfehérvár egyik fő szimbóluma a Virágóra, amely minden évben újabbnál újabb színekben pompázik. A 2019-es terveket már elkészítették a Városgondnokság munkatársai, és most arra szeretnénk kérni a fehérváriakat, döntsék el, milyen legyen jövőre a Virágóra.” Ezzel a kéréssel fordult Székesfehérvár polgármestere a várost szerető közösséghez azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen Bozai István városgondnokkal és Spanyárné Halász Szilvia városi főkertésszel közösen mutatták be a digitálisan készült terveket.

„A Virágórát mi, fehérváriak és az ide látogatók is nagyon szeretik, elég csak megnézni a közösségi médiafelületeket, ahol rengeteg fotó jelenik meg a Virágóráról.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Így van ez az Országzászló tér felújítása után is, amikor számos vélemény érkezett a Virágórával kapcsolatban. Éppen ezért – ahogy azt korábban a Facebook-oldalamon is írtam – szeretnénk, hogy a beültetésekről az emberek döntsenek.” Mint mondta, szeretnék, hogy a következő években továbbra is a fehérváriak szavazata alapján dőljön majd el, hogy milyen lesz az éppen aktuális beültetése a Virágórának.

Bozai István városgondnok szólt arról, hogy a kertészek az őszi időszakban már megkezdik a felkészülést a jövő évre. A Virágóra tervezése kapcsán hozzátette, immár negyedik éve, hogy a virágos felületekről digitális terv születik. A közbeszerzésekben résztvevő virágtermelők felé időben jelezni kell, mekkora mennyiségben, milyen minőségű és fajtájú növényeket ültetnek majd el Székesfehérvár közterületein, amelyeket idén is közel 100 ezer virág díszít.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész három tervet készített a Virágóráról. Mint elmondta, a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot, a megújult Országzászló tér koncepciójába jól beleillő, újragondolt Virágóra jövőre még színesebb lesz.

A www.szekesfehervar.hu/viragora oldalon az érdeklődők megtekinthetik mind a három verziót. A voksolók egy modern és két klasszikusabb forma közül választhatnak. A szavazatokat szeptember 30-án éjfélig adhatják le.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >