Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kedden kezdődik az állagmegóvási munkák második üteme
Kedden kezdődik az állagmegóvási munkák második üteme Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 11.
ImageMától folytatódnak a Gyümölcs utcában található, közel száz éves platánfák megmentésére kezdett munkálatok. A Martinovics utca és Pirosalma utca közötti szakaszon dolgoznak majd a szakemberek kedden reggeltől.

 

 

A Városgondnokság famentő és állagmegóvó feladatokkal megbízott munkatársai szeptember 11-én, kedden reggeltől kezdik a Gyümölcs utcai platánfák állagmegóvási munkáinak második ütemét. 

A 199 egyedből álló juharlevelű platánsort Székesfehérvár Önkormányzata 1992-ben nyilvánította helyi jelentőségű védett természeti értékké. A területen a letörő ágak, lehulló nagymennyiségű falevél, illetve az fákon egész évben fészkelő vetési varjú-kolónia nagy mennyiségű ürüléke miatt is érkeznek folyamatosan lakossági bejelentések. Ahogy arról augusztusban is beszámoltunk, a Városgondnokság egy speciális állapotfelmérést készíttetett, amely faegyedenként tett javaslatot a beavatkozások mértékére – ezeket végzik most el a szakemberek.

A munkálatok befejezéséig a Martinovics utca és a Pirosalma utca forgalmi iránya megfordul. A Gyümölcs utcát a Horvát István utca irányából a Martinovics utcán keresztül lehet majd elhagyni a Deák Ferenc utca felé, a Pirosalma utca pedig a Deák Ferenc utca felől lesz egyirányú, és a Budai út felé a Gyümölcs utcán át lehet majd elhagyni. 

Az augusztusi hőségriadó miatt a fák ifjítása a vártnál lassabb ütemben haladt, ezért a befejezési határidő is későbbre tolódott. Kérik a lakók megértését a szakemberek, hogy a munkálatokat minél hamarabb be lehessen fejezni a teljes utcaszakaszon. A Városgondnokság az utcára kiadott lakossági parkolói bérleteket továbbra is elfogadja a környező utcákban is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >