Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Családi egészségnap az esélyegyenlőségért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 14.
ImageSzombaton Nyílt családi egészségnapot rendeznek a Viktória Rehabilitációs Központban szűrővizsgálatokkal, játékos programokkal és az intézmény szolgáltatásainak kipróbálási lehetőségével. Az EsélyKör programjaira nemcsak a különböző fogyatékossággal élő embereket várják, hanem a családtagokat is. Mozgáskorlátozott emberek juthatnak komoly info-kommunikációs eszközökhöz: a bemutatóval és a tanácsadással egybekötött toborzó nap szeptember 20-án lesz a központban.

 

Nyílt családi egészségnapot tartanak szeptember 15-én, szombaton 9 és 13 óra között a Viktória Rehabilitációs Központban. Horváth Klára intézményvezető elmondta, hogy a rendezvény napján bárki bemehet az intézménybe, és kipróbálhatja, megismerheti a Központ egészségügyi szolgáltatásait – az Önkormányzat, a Humán Szolgáltató Intézet és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának támogatásával. Szerveznek preventív jellegű gerinc- és női tornát, speciális tornákat gerincsérvre, gerincferdülésre, lúdtalpra. Ingyenesen lehet igénybe venni a különböző egészségügyi szűréseket, mint például az érbetegségek szűrését, a csontsűrűség- vagy a vércukormérést, valamint egyedi tanácsadást is szerveznek. Különböző fogyatékossággal élő embereket várnak a családtagjaikkal együtt. Az intézmény teljesen akadálymentes, ezenkívül önkéntesek is segítenek az épületen belüli közlekedésben.

Östör Annamária
egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy Székesfehérvár egészségprogramja kiemelt figyelmet fordít a sérülékeny csoportokra. A központban szervezett családi egészségnap – hangsúlyozta – az esélyegyenlőség jegyében bárki számára elérhető az akadálymentesített környezetben, így várhatóan idén is nagy érdeklődésre tart számot. Dr. Pásztor László egészségfejlesztési koordinátor arra hívta fel a figyelmet, hogy tapasztalataik alapján a szűrővizsgálatok kiválóan alkalmasak azoknak a problémáknak a feltárására, amelyekre egyébként nem figyelnek oda különösebben a sérültek, mozgáskorlátozottak. A programok közül kiemelte a gerinctorna fontosságát – amire az egész társadalomnak szüksége lenne a nem kedvező életmód miatt.

„Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése”
toborzó napot tartanak a központban szeptember 20-án, csütörtökön 10 órától.  A felhívást a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége tette közzé: a projekt keretében 600 súlyosan mozgáskorlátozott embert támogatnak olyan korszerű segédeszközökkel, amelyek a mindennapi ügyintézést, a képzéseket és a munkavállalást segítik. Ilyen eszközök például a laptop vagy a tablet mellett az egérkiváltó eszközök, a speciális billentyűzetek, a kapcsolók, a kommunikátorok vagy a tekintetkövető eszközök. A toborzási napon tanácsadást és bemutatót is tartanak, a sérültek mellett várják a szakembereket, a családtagjaikat és az önkénteseket, akik segítséget nyújthatnak az igénylésben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >