Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Népegészségügyi felmérés a felnőtt lakosok körében
Népegészségügyi felmérés a felnőtt lakosok körében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 13.
Az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés céljából országos népegészségügyi felmérést végeznek felnőtt lakosok körében december 15-ig. A résztvevőket levélben keresik meg, majd a felmérést személyesen végzik a kérdezőbiztosok és a dietetikus szakemberek. A válaszadás anonim, az információkat titkosan kezelik.

 

 

Az ország egészségmutatói messze alulmúlják az uniós átlagot: ehhez a helytelen táplálkozás, a dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya egyaránt hozzájárulnak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – az EFOP 1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében – a 18 éven felüli lakosságot táplálkozási szokásairól, életmódjáról kérdezi. Az országos felmérés a népegészségügyi vagy közismert nevén chipsadó bevezetésének, a közétkeztetést megújító rendeletnek vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozásának hatásaira is kíváncsi.

A vizsgálat szeptember 1. és december 15. között zajlik 149 településen. A felmérésbe bekerülteknek előzetesen felkérő levelet küldenek, majd a kérdezőbiztosok és ezt követően a dietetikus szakemberek személyesen, az otthonukban keresik fel a résztvevőket. A megadott információkat titkosan kezelik, a válaszadás anonim módon zajlik. A kutatás eredményeit várhatóan 2019 tavaszától publikálják.

További információk a www.ogyei.hu oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >