Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pont a Puskástól kapott ki a Vidi...
Pont a Puskástól kapott ki a Vidi... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. szeptember 17.
ImageHa hiszik, ha nem, az NB I sereghajtója, a Puskás Akadémia éppen a címvédő, az európai színtéren parádésan menetelő MOL Vidi ellen szerezte meg első győzelmét a labdarúgó NB I 8. fordulójában, a székesfehérvári egylet pedig éppen a korábbi "kistesótól" szenvedte el az első bajnoki vereségét az idei szezonban.

 

 

A PAFC úgy nyert 2-1-re, hogy 1-0-ra még a Vidi vezetett M. Scsepovics 11-es góljával. Erre az első félidőben ugyancsak büntetővel válaszolt a Puskás, a meccs hajrában pedig fordított, miközben a piros-kékek válogatott kapusa, Kovácsik súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, ezért támadó helyett kapust kellett cserélnie az utolsó 10 percre Marko Nikolicsnak.

 
Sokat állt a játék, ennek okán a játékvezető 9 (!) percet hosszabbított, amelynek utolsó másodperceiben - kezezésért jogos - büntetőt kapott a Vidi, de M. Scsepovics a 102. percben ezt kihagyta! Ezzel a címvédő elvesztette veretlenségét, a Puskás pedig - éppen most - megszerezte az első győzelmét. A lefújás után némi balhé is kerekedett, Scsepovics és Hadzic komoly lökdösődésbe és kergetőzésbe fogott az ellenféllel, miközben az éppen a Viditől egy hete igazolt Varga József mondott valami "szépet" volt társainak, ami csak olaj volt a tűzre. Hogy aztán az öltözőfolyosón mi történt még, azt nem tudjuk.
 
Egy biztos; a címvédő ezen a meccsen lehet, hogy sokkal többet bukott a 3 pontnál, hiszen Kovácsik valószínűleg hetekre kiesett, lehet, hogy utólag néhány eltiltott is lesz, ráadásul a riválisok alaposan elléptek a tabellán. Azonban teljes mértékben rászolgált a fehérvári gárda, mert ezt a meccset is félgőzzel, energiatakarékos üzemmódban akarta megnyerni, s ez sokadszorra sem jött be. Kiváltképp az dühítheti a fehérvári csapat szimpatizánsait, hogy míg a BL-ben végig "prémium csomagot" kaptak kedvenceiktől, s az NB I-ben is éppen a két legnagyobb rivális, a Honvéd és a Fradi ellen játszott úgy, ahogy az méltó hozzá, miközben a sokkal gyengébb ellenfelekkel szemben bő kézzel pazarolja a pontokat.
 
Lehet ezt magyarázni, de felleges. Teljesen világos, hogy amikor a csapat AKAR nyerni, akkor tud is, de amikor a koncentrációval, a motiváltsággal probléma van, akkor jönnek a negatív meglepetések sorozatban. Ez teljesen beárnyékolja a nemzetközi színtéren mutatott kiváló teljesítményt, hiszen azt mutatja, hogy a Vidi játékosai csak akkor akarják kiszolgálni a közönségüket, amikor ők úgy gondolják. Talán az lenne a megoldás, hogy minden héten a Fradival és a Honvéddal játszanának két EL-meccs között? Nyilván ez csak vicc, de mégis, úgy tűnik, az idén ez a Vidi így működik...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >