Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Testvérvárosok Vására Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 17.
ImageSchwäbisch Gmünd városa és a helyi testvérvárosok egyesülete közös szervezésében idén is szeretettel és barátsággal várta a Testvérvárosok Vására programjaira az érdeklődő közönséget, amelyen Székesfehérvár kulturális sokszínűségét a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szent György Kórusa képviselte.

 

A vásáron visszatérő vendégként a székesfehérvári Húsfalók Boltja lelkes csapata kínálta a magyaros ízeket, de emellett idén magyar borokat is vásárolhattak az érdeklődők, Mór és Villány is bemutatkozott, a fehérvári kórus jóvoltából pedig népi motívumokkal díszített kerámiákat is vásárolhattak az érdeklődők.

Az elmúlt években a programon Székesfehérvár Önkormányzata és német testvérvárosunk együttműködése révén részt vett a Bakony népzenei együttes, az Ikarus néptánccsoport és a Jancsárkert termelői is.

Az idei vásári forgatagban Székesfehérvár mellett Faenza (Olaszország) és Antibes (Franciaország) testvérvárosok is megjelentek egy-egy standon. A Schwäbisch Gmündi Testvérvárosi Egyesület nagy hangsúlyt fektetett a testvérvárosi kapcsolatok bemutatására és a látogatók tájékoztatására.

A Szent György Kórus, Tóka Szabolcs orgonaművész vezetésével szeptember 7-9. között a vásári színpad fellépései mellett a német testvérváros szívében található, csodálatos gótikus Szent Kereszt Székesegyházban (Münster) is koncertezett.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >