Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Digitális nagykövet lett Székesfehérvár polgármestere
Digitális nagykövet lett Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Kertész Péter Arnold   
2018. szeptember 17.
Elismerték a digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait: a Digitális Oktatás Nagykövete címet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének ítélték. A Gyurós Tibor-díjak között egy forradalmi rákkutató módszert, mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldást és üzleti intelligenciára specializálódott ügyvezetőt is elismertek.

 

 

A digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait díjazták az Informatikai Vállalkozások Szövetségének negyedszázados jubileumát ünneplő MENTA konferencián.  Huszadik alkalommal adták át a Gyurós Tibor-díjakat, amelynek az idei győztesei között a Digitális Oktatás Nagykövete címet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének ítélték. Az év IKT Menedzsere Csillag Péter, a Starschema Kft. ügyvezető igazgatója lett, a legjobb innováció a Turbine AI, a legelismertebb projekt pedig a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje lett.

Minden eddiginél több, összesen 50 jelölés és 25 pályázat érkezett az értékelő bizottsághoz, különösen sok jelölést kaptak a digitális oktatás nagykövete díjra. „Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Gyurós-díjak nemcsak elismerik az elmúlt év kiemelkedő teljesítményeit, de meg is előlegezik az elkövetkezendő évek sikereit. A zsűri rendszerint olyan szakembereket, vállalkozásokat díjaz – s nem volt ez másképp idén sem –, akik az elkövetkező években is nagy eséllyel meghatározó szereplői lesznek a piacnak vagy olyan jövőformáló erővel rendelkeznek, amit az odaítélt díj csak tovább fog erősíteni.” – mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Dr. Cser-Palkovics András
Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba InnoVárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal. Az elmúlt tanévben több mint ötezer diák vehetett részt a központ foglalkozásain. „A fiataloknak meg kell érteniük, hogy a digitalizáció több, mint egy okostelefon – az Alba InnoVárt is ezért hoztuk létre.” – fogalmaz bemutatkozó kisfilmjében dr. Cser-Palkovics András, és a továbblépési lehetőségek közül a felnőttképzést, valamint egy robotika tanszék létrehozását említi az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A polgármester az ünnepségen köszönetet mondott a díjért a székesfehérvári központ munkájában közreműködő szakembereknek és azoknak a fiataloknak, akik résztvevőként igazolják, hogy ennek az intézménynek van létjogosultsága. A hagyományok összeegyeztethetőek a modern világgal – ezért kezdeményezi, hogy az Alba InnoVárhoz hasonló központokat hozzanak létre a megyei jogú városokban és aztán más településeken is.  Az elismerést Jakab Roland, az Ericsson Magyarország regionális ügyvezető igazgatója, az IVSZ alelnöke adta át.

A sárvári MENTA-konferencia keretében rendezett díjátadó ünnepségen részt vett György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >