Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Orbán Viktor a református egyház vezetőivel tárgyalt Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője   
2009. január 20.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz elnöke a mai napon Balog Zoltán országgyűlési képviselő és Hörcsik Richárd sárospataki polgármester társaságában találkozott Bölcskei Gusztáv püspökkel, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével, Nagy Sándorral, a Zsinat világi elnökével és Tarr Zoltán zsinati tanácsossal.

A találkozó résztvevői áttekintették, hogy milyen hiteles válaszok adhatók a Magyarország polgárai előtt álló gazdasági, szociális és lelki próbatételekre. Eszmét cseréltek arról is, hogyan teremthető meg az emberek érdekében végzett egyházi szolgálat nagyobb anyagi függetlensége.

Bölcskei Gusztáv püspök beszámolt a Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából rendezett magyar és nemzetközi "Kálvin Emlékévek" rendezvénysorozatról. Hangsúlyozta, hogy a keresztyén társadalmi felelősségvállalás a református egyház számára nem csak etikai elv. A 2009-ben induló megemlékezés-sorozat be kívánja mutatni a kálvini egyházmodell közösségi, szolidáris gyakorlatát, mely az évszázadok során hatalmas kulturális, gazdasági és demokratikus teljesítményével szolgálta a magyarságot.

A Fidesz elnöke megköszönte azt a felbecsülhetetlen szolgálatot, melyet a Református Egyház az ifjúság, a gyermekek, a betegek, a szegények és az egész magyar társadalom érdekében végez. Ezt a munkát a Szövetség a lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatni fogja.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy károsak azok a jogi korlátok, amelyek a támogatókat megfosztják a szolgálat lehetőségétől. Aki jót tesz, azt támogatni kell, ezért a Fidesz kezdeményezi a természetbeni adományok közelmúltban bevezetett ÁFA-terhének eltörlését.

Orbán Viktor elnök üdvözölte az egységes Magyar Református Egyház 2009. május 22-én tartandó alakuló ülésének hírét. Ez az egész kárpát-medencei magyarság számára bátorító, európai szemléletű kezdeményezés mutatja, hogyan lehet és kell bekötözni a magyarság fájó történelmi sebeit, hogyan lehet ismét egységbe forrasztani azt, ami összetartozik.

A bajból csak összefogással lehet kijutni, a beletörődés és az önfeladás nem segít.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >