Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Önvédelem mesterfokon
Önvédelem mesterfokon Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 28.
Ingyenes önvédelmi kurzust indít Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával a székesfehérvári Atarashi Kaishin Ryu Szövetség. A civilek számára október 1-jén, hétfőn induló oktatásról a szövetség vezető instruktora, Rétlaki Tibor Gábor és Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok számoltak be.

 

 

A székesfehérvári Atarashi Kaishin Ryu harcművészeti szövetség kezdeményezésére, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával ingyenes önvédelmi kurzus indul a civilek számára október 1-jétől, hétfőtől. Az egyedülálló kezdeményezésről Rétlaki Tibor Gábor vezető instruktor, mester számolt be: „Lokálpatriótaként szeretnénk megosztani harcművészeti és önvédelmi tudásunkat a székesfehérváriakkal. Úgy gondoljuk, hogy a mai világban igenis szükség lehet a civil életben is olyan tudásra, amellyel a hétköznapi emberek meg tudják védeni önmagukat és a szeretteiket is. Erre a gondolatra felfűzve, az önkormányzat támogatásával hívjuk életre a kurzust itt, a Prohászka utca 12. szám alatti edzőtermünkben, ahol olyan könnyen és gyorsan megtanulható, kis erőfeszítéssel kivitelezhető, de nagy hatásfokú gyakorlatokat tanítunk a résztvevőknek, amelyek nemtől és kortól függetlenül elsajátíthatók és szükség esetén alkalmazhatók.

A mester hozzátette, a gyakorlás semmilyen tárgyi vagy előképzettségi feltételt nem igényel, mivel utcai harcra készítenek fel az oktatók, elegendő egy lapos talpú, tiszta sportcipő és az évszaknak megfelelő öltözet. Az oktatás alatt az esetleges balesetek elkerülése védelmében javasolt a sípcsont- és ágyékvédők viselése, azonban igény esetén a szövetség ezeket biztosítani tudja.

Molnár Tamás
ifjúsági és civil tanácsnok hiánypótló szolgáltatásnak nevezte az új kezdeményezést: „Elmondható, hogy Székesfehérvár közbiztonsági statisztikája az elmúlt években erőteljes javulást mutat, amelyet mindannyian érezhetünk is. Ennek ellenére a szubjektív biztonságérzetnek mindig jót tehet az, ha felkészültebbek lehetünk a mindennapokban. Bátorságot és magabiztosságot adhat, ha felkészülhetünk a váratlan támadási helyzetekre, ami a világban járva érhet bennünket, ezért is állt az önkormányzat azonnal a kezdeményezés mellé.” - tette hozzá a tanácsnok. Kiemelte, hogy jelen esetben a harcművészetre nem mint sportra, hanem mint oktatásra kell tekinteni, amely ingyenesen mindenki számra elérhető, továbbá reményét fejezte ki, hogy minél többen érdeklődnek és igénybe veszik majd a szolgáltatást.

Az október 1-jén, hétfőn 18 órától induló képzést minden héten hétfőn ugyanebben az időben tartják majd a Prohászka utca 12. szám alatti teremben. A szervezők létszámtól függően akár több csoportot indítanak. Jelentkezni a teremben személyesen, illetve az alábbi elérhetőségeken telefonon vagy e-mailben lehet:

Rétlaki Tibor Gábor
vezető instruktor
06/20/3882183
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >