Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Országos Könyvtári Napok
Országos Könyvtári Napok Nyomtatás E-mail
Írta: VMK, Csordás Csilla   
2018. szeptember 28.
ImageCsaládi programokkal, spanyol esttel, mackólessel és számos, titkokat és különlegességeket feltáró helytörténeti sétával, rendhagyó irodalomórával, író-olvasó találkozóval várja az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az Országos Könyvtári Napok október 1-jétől 7-ig tartó eseményeit sajtótájékoztató keretében ismertették.

 

 

2006 óta az októberi napok hangulatához az Országos Könyvtári Napok eseményei éppúgy hozzátartoznak országszerte, mint a színesedő falevelek vagy a gyülekező madárcsapatok látványa. Ebben az évben az Országos Könyvtári Napok három jelentős eseményhez kapcsolódik: a Családok éve, a Kulturális Örökség Európai Éve mellett fontos szerepet kap a hazai kultúra minden területét 25 éve támogató Nemzeti Kulturális Alap. Az Országos Könyvtári Napok teljes programsorozata kiemelt figyelmet fordít az NKA támogatásával elért legjelentősebb eredmények bemutatására.

Székesfehérváron 16 könyvtári egység 113 programmal készül, hangzott el az Olvasóteremben tartott mai sajtótájékoztatón. Mint azt Vasné Borsos Beáta Bíborka, a könyvtár igazgatója elmondta, sokféle hagyományt követve, de tartalmában az újdonságokra nyitottan kerül sor évről évre a könyvtári szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára. 2018-ban is arra készülünk, hogy a különböző könyvtártípusok összefogásával, rendhagyó, de tartalmas eseményekkel intézményeinkbe hívjuk a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távolmaradókat. Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt az alábbi témákat járjuk körbe: Családbarát könyvtár, Tudásátadás – tudásegyesítés, Könyvtári kreatívok, Olvasó-sokk, Örökség és emlékezet, Könyves vasárnap.

Minden korosztályt szeretnének megszólítani, a lehető legváltozatosabb módon. A Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtári programjaiból adott ízelítőt Horváth Hella, a Budai úti Tagkönyvtár vezetője. Az események között szerepel spanyol nap, Kamarás Emese játékmester foglalkozása, Fejér megyei népzenéből virtuális kiállítás, családi ringató foglalkozás, életvezetési tanácsadó előadása, beszélgető est, mesemondó verseny, barokk játszóház, raktártúra és könyvárusítás. A programlehetőség most is bőséges, reméljük, mindenki talál kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között – tette hozzá Horváth Hella.

A megyei hatókörű könyvtár vidéki tagintézményeiben számos, titkokat és különlegességeket feltáró helytörténeti sétával, rendhagyó irodalomórával, és többek között Sohonyai Edit, Szabó T. Anna, V. Kulcsár Ildikó és Lackfi János részvételével író-olvasó találkozóval várják 53 település lakóit – mondta Németh Szilvia, a Könyvtárellátási és módszertani csoport vezetője. A könyvtárak népszerűsítését szolgálja a Szelfizz a könyvtárban! felhívás és a zsákbamacska könyvkölcsönzés is.

A szervezők bíznak benne, hogy a kistelepülésektől a nagyvárosokig idén is sokan hallgatnak a hívó szóra: Találkozzunk a könyvtárban!

Részletes program az alábbi linken: http://konyvtar.vmk.hu/osszefogas2018/index.html

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >