Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 50 éves fennállását ünnepli az éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete
50 éves fennállását ünnepli az éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 27.
Fél évszázados fennállását ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Vasárnap a Művészetek Házában rendezik meg a szervezet hatodik, immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozóját, ahol minden program a jubileum jegyében telik.

 

Az éremgyűjtői tevékenység egy rendkívül érdekes tudományág, a numizmatika, vagyis a történelem egyik segédtudományának minél teljesebb megismerését teszi lehetővé. 2018-ban éppen 50 esztendeje annak, hogy elindult a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében. A MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete hatodik alkalommal rendezi meg szeptember 30-án, vasárnap a Művészetek Házában az őszi éremgyűjtő találkozóját, ahol minden a jubileum jegyében telik.

A rendezvény 8 órától várja vendégeit szabad éremcserével és vásárral. 9.00 órakor dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönti a résztvevőket, a találkozót Szilágyi Mihály, a MÉE főtitkára nyitja meg, majd Sárdi István alapító tag emlékezik meg a helyi szervezet megalakulásáról.

Ezen alkalommal jelenik meg az „50 éves a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében” című könyv, ami a szervezet történetének krónikáját dolgozza fel. A kiadványt Igari Antal, a szervezet elnöke mutatja be 9.30 órától, majd emlékérmek és az emlékkönyvek átadására kerül sor a helyi tagok és a támogatók részére. 10.30 órakor nyitják meg azt a jubileumi kiállítást, melynek keretében a szervezet által eddig kibocsátott valamennyi emlékérmet megtekinthetjük. A kiállítás október 5-ig látogatható naponta 9-17 óra között. Az emlékkönyvből még korlátozott számban lehet vásárolni.

A MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete szeretettel vár minden érdeklődőt a vasárnapi rendezvényére!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >