Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 50 éves az Éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete
50 éves az Éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 01.
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Az 1968. október 4-én megalapított társaság az immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozó keretében emlékezett meg alapításáról, alapítóiról és eddigi munkásságukról.

 

 

A Művészetek Házában immár hatodik alkalommal megrendezett őszi éremgyűjtő találkozó minden programja az 50 éves jubileum jegyében telik. 2018-ban éppen fél évszázada annak, hogy elindult a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében és megalakult a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete.

A szabad éremcserével és vásárral kezdődő hagyományos találkozón a résztvevőket először dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy az egyesület által az évek során kiadott 66, megyei történelmi eseményeket és személyeket bemutató érem az értékmegőrzés egy páratlan formájára ad lehetőséget. „Az egyesület távlati céljait ismerve, gondolva itt akár Gárdonyi Gézára, elmondható, hogy az érmegyűjtők munkássága szorosan kapcsolódik a megyei értékmegőrzéshez. Személy szerint csak remélni tudom, hogy ezek hamarosan országos elismerésre tehetnek szert, azzal, hogy bekerülnek az országos értéktárba is!” – tette hozzá az elnök.

„Ötven év, még ha egy 1000 éves városban vagyunk is, bizony önálló fejezetet érdemel a történelemkönyvünkben, amely sok ember munkáját, és szívének kedves időtöltését és szórakozását jegyzi. A gyűjtés szenvedélye sok találkozót, eszmecserét és barátságot is magában hordoz, amellyel nemcsak az egyének, de a város és a megye közössége is gazdagabbá lett. Kívánok még legalább 50 év örömteli munkát a tagoknak!”- köszöntötte a megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki a jubileum alkalmából átadta a város emléklapját Igari Antalnak, a szervezet elnökének.

A köszöntők sorát Szilágyi Mihály, a MÉE elnöke zárta, aki rövid beszédében kifejezte: a gyűjtőtársak fél évszádos munkássága jól példázza, hogy a MÉE működése valós társadalmi igényt elégít ki. Elmondta, hogy a székesfehérvári szervezet vezetői mindig is fáradtságot nem ismerő, rátermett emberek voltak. Tisztelettel megemlékezett a hat alapító atyáról, akik nevében utolsó még elő tagjuk, Sárdi István idézte fel emlékeit. A találkozón a résztvevők megemlékeztek a két hete tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Török Pálról, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének elnökéről is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >