Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Külföldi misszionáriusok látogattak a Városházára
Külföldi misszionáriusok látogattak a Városházára Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
A Magyarországon szolgáló külföldi misszionáriusok Székesfehérváron tanácskoztak arról, hogyan tekintenek ma a gyermekek és a fiatalok az Eucharisztiára. A VII. országos találkozó házigazdája Spányi Antal megyés püspök volt, aki előadást is tartott a résztvevőknek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 

 

A Szent Imre-templomban celebrált misét követően a szimpózium vendégeit dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán. A küldetést felvállalók találkozóján szerzetes elöljárók, apácák, papok és misszionáriusok vettek részt, valamint itt volt Michael August Blume SVD, Magyarország új apostoli nunciusa – aki első hazai küldetéseként a szeptemberi KATTÁRS nagymiséjén is részt vett.


Dr. Cser-Palkovics András
– a delegációnak bemutatva az ezeréves Székesfehérvár történetét és a Városházát, a Dísztermet – kifejezte: „Ez a város egészen biztos, hogy nem létezhetne ma a kereszténység nélkül. Alakulhat a történelmünk akárhogy, de a keresztény kultúra, a keresztény értékend nélkül Székesfehérvár nem elképzelhető – ezért is különösen megtisztelő az önök látogatása. Ez a város értékekről, kultúráról, közösségről és ezáltal emberekről szól. A kommunista diktatúrában nem volt divat ezekről az értékekről beszélni, így talán ezt a lelkületet egy kicsit újjá is kell építenünk az emberekben. Azt gondolom, ez is egyfajta missziós tevékenység.” A polgármester a megyés püspökkel és az egyházmegyével folytatott jó együttműködés kapcsán beszélt a közösségépítés közös céljáról és ennek a területeiről: a rendezvényekről, a szociális, az oktatási és a kulturális programokról.

Spányi Antal
megyés püspök kifejezte, hogy a várost és az egyházmegyét sok feladat és munka köti össze, és ezeknek a sikere nemcsak a vezetők öröme, hanem az egész városé: a keresztény magyar ember küldetése az ősök hagyományának a megőrzése, ami Fehérvárnak különösen a kötelessége – fogalmazott.  Michael August Blume SVD, Magyarország új apostoli nunciusa  köszönetet mondott a szíves fogadtatásért, és elmondta, milyen sokat jelentett számára a kifüggesztett vatikáni zászló, ami csodálatos köszöntés a város részéről. A második itteni látogatása meggyőzte arról, hogy valóban különleges ez a város, majd áldást mondott a munkára, az együttlétre és az együtt végzett szolgálatra.

A találkozón részt vett Róth Péter alpolgármester is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >