Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Felsőoktatási expo a diákoknak, állásbörze a munkavállalóknak
Felsőoktatási expo a diákoknak, állásbörze a munkavállalóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 03.
ImageHa október, akkor munka és tanulás, azaz két fontos esemény az Alba Regia Sportcsarnokban: október 15-én, hétfőn a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze a munkakeresőket, munkahelyváltásra készülőket várja, október 16-án, kedden pedig a továbbtanulás előtt álló diákoknak szolgál hasznos információkkal az Alba Regia Felsőoktatási Expo. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

 

A két rendezvény második alkalommal kapcsolódik össze, vannak ugyanis olyan cégek, amelyek a duális képzésben a diákokkal is kapcsolatban állnak, de állásajánlataik is vannak az érdeklődők számára.

„A programok nagyon is összefüggenek egymással, hiszen közös céljuk, hogy a Székesfehérvárra nehezedő komoly munkaerőhiányt csökkentsük. Ennek egyik legfőbb eszköze a felsőoktatás fejlesztése, amely jó ütemben, folyamatosan halad mind a létszámokat, mind pedig az elérhető szakokat illetően. Egyre több a Fehérváron tanuló, vagy itt érettségiző fiatalok aránya. Az Alba Regia Felsőoktatási Expó-n résztvevők első kézből kaphatnak információkat.” – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester. Hozzátette: a Fejér Megyei Hírlap állásbörzéje összehozza a cégeket azokkal, akik állást keresnek, vagy állást szeretnének váltani. „A munkaerőhiány gyakorlatilag pozitív nulla Székesfehérváron, az álláskeresők aránya minimális. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, aki váltásra készül, az számos új lehetőséget találhat.” – tette hozzá az alpolgármester.

Az állásbörze október 15-én, hétfőn 10.00-17.00 óra között várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban. A programot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Fejér Megyei Hírlappal közösen szervezi. A kiállítók és az érdeklődők számára egyaránt vonzó eseménynek már többéves hagyománya van. Az elmúlt évben csaknem 30 kiállító, vállalkozás, intézmény és munkaerő-közvetítő hozta el ajánlatait. Az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.
Borsos Dávid, a Mediaworks Hungary Zrt. megyei üzletszervezési vezetője hangsúlyozta: „Mi itt, Székesfehérváron kedvezményezett és különleges helyzetben vagyunk, szinte csak az nem dolgozik, aki nem tud, vagy nem akar. Ez a munkavállalóknak előnyös, hiszen a munkáltatók versengenek értük, a cégeknek azonban nehéz feladat, hiszen egy bizonyos körből kell szinte elcsábítaniuk az alkalmazottakat. Előtérbe kerülnek olyan fogalmak, melyeket már kezdtünk elfelejteni, például a lojalitás vagy a munkakörülmények. A kiállítók nyitott pozícióin kívül megmutathatják, miben tudnak többet vagy éppen mást kínálni például a béren kívüli juttatások és a rugalmas munkaidő terén.”


Az Alba Regia Felsőoktatási Expót negyedszer rendezik meg 2018. október 16-án, kedden 13.00–18.00 óráig az Alba Regia Sportcsarnokban. A szakkiállítást dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitja meg 13 órakor.

Az expo-n a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. A rendezvényen – amelyet Székesfehérvár Önkormányzata megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. rendez – önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem.

Megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, azok a cégek, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a Székesfehérváron elérhető duális képzésben tanuló hallgatók számára. A látogatók megismerkedhetnek a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphatnak információt minden – a felvételi jelentkezéssel, az induló szakokkal, a duális képzések tartalmával kapcsolatban – felmerülő kérdésre, de az érintett cégek elképzeléseiről, az újdonságokról is hallhatnak a helyszínen.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatást nyújtó vállalatnál. Ezzel fizetésre és komoly munkaerőpiaci előnyökre tehetnek szert.

Paulik Anna
, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa arról beszélt: a felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak. A kiállítók kérdéseket tesznek fel, a leggyorsabbak és a legtöbb helyes választ adók között értékes nyereményeket sorolnak ki.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >