Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Budai út és a József Attila utca parkolóinak felújítása
Elkészült a Budai út és a József Attila utca parkolóinak felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 03.
Megtörtént a műszaki átadása a Budai út 92-100. közötti szervizút- és parkolófelújításnak, illetve megújult a József Attila utca belső szervizútja is. A 42,2 és 62 millió forintos beruházások 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósultak meg, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programja keretében.

 

A Vízivárosban, a Budai út 92-100. közötti szervizút- és parkolófelújítást – egy közbeszerzési eljárást követően – az ÚTÉPPARK Útépítő és Mélyépítő Kft. végezte. A kivitelezés során a házak közötti szervizút, illetve a hozzátartozó parkolók felújítása, valamint a parkolók burkolatjelének festése történt meg.

Horváth Miklósné, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a mostani műszaki átadással elkészült a körzetben minden 2018-ra tervezett helyreállítási és felújítási munka. Kiemelte, hogy a jelenlegi beruházásból kimaradt a Budai út 92-94. előtti szakasz burkolatfelújítása, mivel ez a várhatóan 2019-ben induló, Vízivárosi Általános Iskola udvarát érintő területrendezés részét képezi: „További 20 parkolóval fog bővülni a környék, létesül egy új játszótér és leveszik a kerítést az iskola sportpályájáról, ezáltal szerves egységet fog alkotni a jelenlegi udvarrész és a Zöldfa tér, amelynek megújul a belső sétánya is.”

A 3379 m2-en megújult aszfaltburkolat, a 375 folyóméter kialakított szegélyezés és a 69 m2 burkolatfestés 42.204.613 forintos, 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg. Az önkormányzati képviselő még elmondta: Vízivárosban 2018-ban összesen 300 millió forint értékben valósult meg felújítás, ezzel a korábbi 540 parkolóhelyből 514 megújult és 437 új létesült.

A mai napon megtörtént a József Attila utca belső szervízútjának felújítás utáni műszaki átadása is, amely a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programja keretében valósult meg. A 6200 m2-en megújult, a Fehérvár Áruház és az Erste Bank közötti parkolóban az elöregedett aszfaltos útburkolat cseréje mellett 125 m2-en burkolatjel-festési munkákat végzett, valamint a vízelvezetés javítása érdekében 465 m2-nyi szegélycsere és új szegélyezést készített a közbeszerzési eljárást elnyerő Bontás- és Kotrástechnika Kft.

Égi Tamás alpolgármester, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a 61.570.025 forintos beruházás 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósult meg, amelyet a kivitelező a szerződés szerinti szeptember 30-ra meghatározott befejezés előtt készre jelentett, pedig a távhővezeték miatt később tudta megkezdeni a munkát. „Az idei évben az elmúlt 30 év legnagyobb útépítési munkái folynak a városban: van, amely Uniós támogatásból, mint például a Berényi út, van, amely részben önkormányzati forrásból, mint a Kégl György utca, illetve minden körzetben folynak kopóréteg-cserék és parkolófelújítások, amelyek 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósulnak meg.” –  hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, hogy a Belvárosban is folytatódnak a munkák a Budai út irányában a jövő évben, illetve folynak a tárgyalások a Fehérvár Áruház tulajdonosával a parkoló fennmaradó részének, illetve az áruház felújításának kérdésében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >