Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Chelsea ellen játszik Londonban a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. október 04.
A csütörtök esti, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő Chelsea FC – MOL Vidi Európa-liga csoportmérkőzés előtt megtartották a szokásos sajtótájékoztatókat. A fehérváriak részéről Marko Nikolics vezetőedző és Juhász Roland csapatkapitány beszélt az újságírók előtt.

 

 

Mikor kisorsolták az Európa-liga csoportbeosztását, már tudni lehetett, a legjobban alighanem fehérvári futballista és szurkoló is október 4-ét fogja várni. Ezen a napon ugyanis a kontinens egyik legpatinásabb, leghíresebb stadionjában, az utánozhatatlan hangulatú angol futballban is emblematikusnak számító Stamford Bridge-en lép pályára a MOL Vidi. Ott, ahol magyar csapatnak ez szinte soha nem adatik meg, miközben hétről hétre láthatjuk a televízióban a Chelsea fantasztikus atmoszférájú stadionját.

A nagy pillanat elérkezett, szerda este a Stamford Bridge gyepén edzett a Vidi, de nemcsak a csapat érkezett meg Londonba, hanem nagyon sok fehérvári szurkoló is. A MOL Vidi közleménye szerint a klubon keresztül 1200 jegyet értékesítettek, de vélhetően ennél is többen lesznek magyarok a stadionban. Persze a mintegy negyvenezer kilátogató néző többsége így is a Chelsea FC-nek szurkol majd, amely még veretlen az idei szezonban a Premier League-ben, és félelmetes formában várja az EL-meccset. Ennek megfelelően mindenki tisztában van az erőviszonyokkal és esélyekkel, de a szerda esti sajtótájékoztatón a Vidi edzője és csapatkapitánya is hangsúlyozta, helyt akar állni Londonban a magyar bajnok.

Marko Nikolics
ahogy korábban többször, most is elmondta, nagy álom és nagy dicsőség, hogy idáig jutott a csapat, de a történetnek még nincs vége. Persze óriási bravúr kellene, hogy pontot szerezzen a Stamford Bridge-en a Vidi. „Az ellenfelünket jelenleg a világ tíz legjobb csapata között tartom számon. Az edzője is az egyik legjobb a szakmában, ezt bizonyítják az eredményei. Nekünk és az egész magyar futballnak nagyon fontos, hogy játszhatunk ebben a sorozatban ilyen ellenféllel. Tudjuk, hogy ők az esélyesek, nemcsak ellenünk lennének azok. Fegyelmezetten kell játszanunk, meg akarjuk nehezíteni a Chelsea dolgát, ahogy más, magasabban jegyzett ellenféllel szemben is sikerült idén. Nem nézelődni, fotózni jöttünk turistaként, bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt az Európa-ligában” - mondta Marko Nikolics.

A MOL Vidi védelmének oszlopa, Juhász Roland azon kevés magyar játékos közé tartozik, akiknek van személyes emlékük a Chelsea-ről és a stadionról. Juhész az Anderlecht színeiben ugyanis már pályára lépett itt. „13 évvel ezelőtt játszottam ebben a stadionban, az Anderlechttel az volt az első Bl-mérkőzésem. Sok minden változott, most már pályafutásom vége felé járok, de ugyanolyan nagy élmény itt pályára lépni. A Chelsea nemcsak a meccs, de az egész sorozat esélyese, ki kell élveznünk minden percét, hogy ebben a stadionban, ellene léphetünk pályára. De ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel megyünk ki a meccsen, most magunknak is bizonyíthatunk. Fontos mérföldkő lesz a mérkőzés, amelyen lemérhetjük, hol tart a csapatunk. Én azért jöttem a Vidibe pár éve, hogy ilyen célokért küzdhessek és bizonyíthassam, hogy képes vagyok megújulni. A klub folyamatos fejlődésének bizonyítéka, hogy most itt lehetünk” - jelentette ki Juhász Roland.

A Vidi vezére kapott arra vonatkozó kérdést is, mennyire nehéz feladat megfékezni a Chelsea belga világklasszisát, aki a 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen is villogott. „Eden Hazard olyan világklasszis, akinek a tudását már megtapasztalhattuk a válogatottban is. Csak tökéletes koncentrációval lehet játszani ellene” - mondta erre Juhász.

A sajtótájékoztató után a villanyfényben úszó Stamford Bridge-en vezénylet edzést Marko Nikolics, ennek első negyed órája volt nyilvános. Az újságírók láthatták, hogy a kerettel edz, teljes értékű munkát végezve Kovácsik Ádám is. A válogatott kapus a Puskás Akadémia elleni bajnokin szenvedett agyrázkódást, az első Európa-liga találkozón nem is állhatott kapuban, de elképzelhető, hogy csütörtök este ismét vele kezdődik a Vidi összeállítása. A Chelsea kezdő tizenegyére csak tippelni lehet, hiszen edzője, Maurizio Sarri elmondta, több helyen is változtatni fog a legutóbbi, Liverpool elleni bajnokihoz képest – de az biztos, mindenféle összetételben bombaerős csapat vár a Mol Vidire csütörtök este a Stamford Bridge vélhetően zsúfolt lelátói előtt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >