Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: hajszálra a csodától Londonban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. október 05.
ImageElőzetesen nagyon kevesen hittek abban, hogy a MOL Vidi FC megnehezítheti a világ egyik legjobbja, a Chelsea dolgát az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában, abban pedig még kevesebben, hogy még a vereséget is elkerülheti.

 

 

Nos, nem sok hiányzott hozzá; 70 percig 0-0-ra álltak a felek, ekkor azonban egy szép Hazard, Fabregas, Willian, Morata akció végén a brazil fejjel megcsúsztatott labdáját a spanyol támadó lőtte közelről Tujvel feje felett a kapuba. Ez a találat döntött a sztárgárda javára, miközben Negónak háromszor, Milanovnak és Kovácsnak 1-1 alkalommal akadt komoly ziccere, de nem jött össze a gól, ezzel együtt a csoda sem, pedig nagyon-nagyon közel volt hozzá a fehérvári csapat.

 
Ez a találkozó újra igazolta, hogy igen komoly potenciál van a Vidiben, amelyet azonban többnyire csak a nemzetközi meccseken mutatott meg eddig, az NB I-ben kevésbé. Nego is megvillantotta klasszisát, a francia légiós minden BL- majd EL-mérkőzésen bizonyította, hogy bármelyik pontvadászat bármelyik egylete ellen képes nemzetközi szintű produkcióra. Ha némileg higgadtabb, a Stamford Bridgen mesterhármast is lőhetett volna, de a befejezésekkel most nem volt szerencséje.
 
Önmagában véve az a tény sokat mondó, hogy a világsztárok sorát felvonultató Chelsea otthonában 4-5 igen komoly gólhelyzetet tudott kidolgozni a magyar bajnok. Ezt a Vidinél sokkal erősebb, magasabban jegyzett klubok közül sem mindegyik mondhatja el magáról. A csoda most elmaradt, de újfent bizonyítást nyert a tézis, miszerint bátor, fegyelmezett focival a "kicsiknek" is lehet keresnivalójuk a "nagyok játszóterén".

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >