Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújul az Óvoda utca Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 10.
ImageA Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programjának keretében megújul az Óvoda utca. A kivitelezési munkák során a csapadékcsatorna- és felszín alatti közműkiépítésre kerül sor. Az útburkolat és a járda felújítása mellett a kivitelező 27 új parkolót alakít ki, teljesen városi forrásból.

 

 

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programja keretében megújul az Óvoda utcának a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig tartó szakasza. A kivitelezést a Mantaro Building Kft. és alvállalkozói nyerték el közbeszerzési eljárás során.

Két éve érkezett hozzám az első lakossági megkeresés a parkolók kiépítésére vonatkozóan, mivel az utcában működő óvodába és iskolába érkező szülők már a magánporták előtt parkolnak autóikkal. Mivel kicsi a terület, szűkek az utcák, nehezen volt megközelíthető és parkolható a terület. A probléma elhárítására a jelenlegi felújítás során 27 autó számára alakít ki parkolót a kivitelező, amelyet térfigyelő kamera őriz majd.” – ismertette Földi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

A kivitelezési munkálatok október 1-jén kezdődtek meg. Először a csapadékcsatorna kerül kiépítésre, a föld alatti közművek építése után pedig új, 850 m2 aszfaltburkolat kerül a felszínre, illetve térköves járda készül. „A lakók kérése az volt, hogy a felújítások ellenére se alakuljon ki átmenő forgalom, ezért ugyan a burkolat összeépítésre kerül az Óvoda utca és a Munkás utca között, de az autós forgalom számára az átjárás ezentúl sem lesz biztosítva. Az óvodát és iskolát körülölelő 358 m2 járda térköves fedést kap, szegélyépítési és szegélykorrekciós munkák is várnak a kivitelezőre. Megújul a temető előtti terület is, amely árnyalatában eltérő színű térköves fedést kap, ezzel is jelezve, hogy ez gyalogosok számára kijelölt terület.” - egészítette ki Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság műszaki ellenőre, aki hozzátette, hogy megújul a terület közvilágítása és az időjárási körülmények függvényében még idén 7 fát ültetnek.

A 37.619.694 forintos beruházásra kötött szerződés szerint a befejezés dátuma 2018. november 30-a. A felújítás miatti útlezárások és terelések miatt a képviselő és a kivitelező a lakók és az intézménybe érkezők türelemét kérik!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >