Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári ezüst az ifjúsági olimpián!
Fehérvári ezüst az ifjúsági olimpián! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. október 15.
ImageMindössze egy ugráson és egyetlen centiméteren (!) múlt, hogy a távolugró Endrész Klaudia nem lett ifjúsági olimpiai bajnok Buenos Airesben. A székesfehérvári ARAK tehetsége az utolsó ugrásával (626 cm) az élre repítette magát, ám a belga Maite Beernaert rá tudott tenni még egy lapáttal (631 cm).

 

 

Mivel az első és a második forduló legjobb eredményeit összeadják, így a belga (12.32 m) egy centiméterrel megelőzte Klaudiát (12.31 m), aki ezüstéremmel térhet haza!

 
Endrész az első forduló után az elsőre, ellenszélben ugrott 5,98 méteres eredménnyel a negyedik helyen állt három sorozatig. Az utolsó, negyedik kísérletre már hátszélben 6,05 métert teljesített Házi Éva tanítványa, amivel a harmadik helyen zárt, 1 centiméterrel lemaradva az ezüstérmes pozíciótól. Klaudia három pontot gyűjtve várhatta az október 14-i döntő versenynapot, ahol ez az 1 centi tovább kísértette. Csakhogy ekkor már nem az ezüst, hanem az aranyérem múlt rajta! Ezen az egyetlen árva centiméteren. Bosszantó, ugyanakkor feltétlen kalapemelést érdemlő teljesítmény, amely rendkívül szép jövőt sejtet a fehérvári atlétika számára.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >