Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Együtt mozdul a suli! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 15.
ImageA 2018-19-es tanévben valósítja meg a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI az Egészséges étkezés és életstílus a Kodályban című projektet, a Menő menzák program keretében. Az egészségtudatos életre sarkalló programsorozat keretében az iskola diákjainak őszi sportnapot szerveztek.

 

 

Az Együtt mozdul a suli! felkiáltással indult a szombat reggel a Kodály Zoltán Általános Iskola diákjainak. A tematikus sportnapon a gyerekek reggeltől délig vetélkedőkön, kosárlabdával, röplabdával, tollassal és duatlonnal összeismertető programokon vehettek részt.

A sportnapot szervező Kneifelné Laczkó Krisztina tanítónő elmondta, hogy az alsó és felső tagozatos diákok 20 perces ízelítő foglalkozások keretében próbálhatják ki a sportágakat: „A szervezésben nagy segítségünkre volt Skoff Gábor az Alba Triatlon SE részéről. Ma a gyerekek röplabdázhatnak a Fésűs Röplabda Akadémia felügyeletében, kipróbálhatják a tollaslabdát a Fehérvár Badminton SE jóvoltából. Eljött hozzánk a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzői, akik bevezetik őket a kosárlabdázás rejtelmeibe, de lehetőségük van akár kipróbálni a tájfutást is az ARAK jóvoltából.”- emelte ki a tanítónő, aki hozzátette, hogy a nap egy közös bemelegítéssel indult Csóra Renáta irányításával. Az R-GYM képviselője rögtönzött tornaórát tartott még a nap folyamán az alsósoknak, és tízórai szünetben az egészséges étkezésről és életmódról is beszélt egy előadás keretében.

 

 
< Előző   Következő >