Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Nem csak a zenében van metál Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. október 15.
ImageÖt fehérvári és egy veszprémi középiskola 30 diákja méri össze tudását ma az Arconic Kft. Arconic(Ok)osan vetélkedőjén. Az elméleti és gyakorlati feladatok során a természettudományos ismereteiket tudják legjobban kamatoztatni a diákok. A Hotel Magyar Királyban megrendezett verseny célja a pályaorientáció: megmutatni a diákoknak a mérnöki, tudományos, műszaki pályákban rejlő lehetőségeket.

 

 

Katus István vezérigazgató megnyitóbeszédében a matematikai, fizikai, programozási képességek fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, ma már a mindennapi életünket olyan gépek, eszközök szövik át, amelyek programozásához, előállításához mind szükség van természettudományos ismeretekre. A maihoz hasonló versenyek pedig segítenek a középiskolásoknak is bemutatni, hogy ezeknek a tudásoknak a munkaerőpiacon is van jövője.

"Két olyan szegmense találkozik a városnak, ami nélkülözhetetlen: az egyik a diákság, a másik pedig a gazdaság." - kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, a fiatalok körében végzett felmérések is azt mutatják, hogy a diákok várják a segítséget a pályaválasztásukhoz, ezért a városnak is fontos minden olyan rendezvény, esemény, ami ebben segít.

A tavalyihoz hasonlóan idén is egész napos programra készülnek a résztvevők. Az elméleti tesztek mellett gyakorlati feladatokban is bizonyíthatnak a csapatok. A feladatokat az Arconic fiatal munkavállalóiból álló Hello Karrier! NGN csoport tagjai állították össze. A hétfői Arconic(Ok)osan verseny egyben félévnyitó is a fiataloknak szánt programok sorában. Terveznek még a középiskolásoknak gyárlátogatást, illetve idén is megrendezik a shadowing napot, ahol egy-egy dolgozó teljes napját követhetik végig a fiatalok.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >