Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Alba Regia Helyi Közösség: 250 milliós pályázati felhívás
Alba Regia Helyi Közösség: 250 milliós pályázati felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 17.
ImagePályázati felhívást tett közzé az Alba Regia Helyi Közösség Helyi Akciócsoport Székesfehérváron. A Székesfehérvár Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiája 2016-2020 című, TOP-7.1.1-16-2016-00031-es azonosítószámú projekt részeként összesen 250 millió forintra nyújthatnak be támogatási kérelmet Székesfehérvár közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező szervezetek 2018. november 5-től.

 

 

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akciócsoport és az Echo Innovációs Műhely elnöke és Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A 2014-2020-as fejlesztési időszak egyik új eszköze a közösség vezérelt helyi fejlesztés (CLLD), melynek keretében megújulhatnak a közösségi terek, új ifjúsági, művészeti, kulturális és szabadidős programok indulhatnak. Székesfehérváron 10 alapító taggal helyi akciócsoport alakult, mely 750 millió Ft támogatást kapott az Alba Regia Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglaltak megvalósítására. A TOP-7.1.1-16-2016-00031 számú projekt keretében kerül sor a Bartók Béla tér megújítására, valamint idén ősztől a székesfehérvári civil szervezetek, vállalkozások, intézmények pályázhatnak a helyi identitást, társadalmi összetartást és a helyi közösségeket erősítő programok, tevékenységek megvalósítására.

Az Alba Regia Helyi Közösség meghirdette a TOP-7.1.1-16-H-031-3 számú, „Helyben elérhető kulturális és közösségi szolgáltatások támogatása, városi sajátosságokra, értékekre alapozott programok kialakítása, helyi igénybevételének elősegítése” című pályázatot. Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akciócsoport és az Echo Innovációs Műhely elnöke elmondta: a felhívásra pályázatot nyújthatnak be Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a nemzetiségi önkormányzatok, azok intézményei, Székesfehérvár területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező civil és nonprofit szervezetek, egyházak, továbbá mikro-, kis- és középvállalkozások, amennyiben nem vállalkozási, hanem közösségi célú tevékenységek támogatására pályáznak. A pályázók olyan projektekkel jelentkezhetnek, amelyek hozzájárulnak a székesfehérvári identitás erősítéséhez, közösségi szerepének kibontakoztatásához, a szolgáltató városi funkciók együttműködésen alapuló megerősítéséhez.

Az önállóan támogatható tevékenységek köre:
-          Székesfehérvár identitását erősítő rendezvények
-          lakossági részvételt célzó akciók
-          társadalmi felelősségvállalást növelő programok
-         szemléletformáló programok, érzékenyítő és közösségfejlesztő képzések
-          generációs különbségeket kezelő, közösségi programok
-          hátrányos helyzetűek integrációját célzó programok
-          Székesfehérvár múltját és értékeit, természeti örökségét bemutató rendezvények
A felsorolt tevékenységek közül minimum egy megvalósítása kötelező.


Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek köre:
-          városi rendezvényekhez, programokhoz nyomtatott és elektronikus kiadványok, média-megjelentetések
-          információs adatbázis, online elérhetőség kialakítása
-          városimázs célú információs és marketing tevékenység

A projekteket minimum 3 000 000 Ft – maximum 20 000 000 Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A rendelkezésre álló keret: 250 millió Ft.  A helyi támogatási kérelmek benyújtására 2018. november 5-től 2019. szeptember 30-ig van lehetőség. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési időszakokban benyújtásra került helyi támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra:

2018. november 05. – 2019. január 15.
2019. április 01. – 2019. szeptember 30.

A részletes helyi pályázati felhívás dokumentációja a www.albaregiaclld.hu honlapon érhető el.

A 250 milliós projekt komoly, nagy lehetőséget kínál a pályázóknak – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester. Javasolta a helyi civil szervezeteknek, hogy alaposan gondolják át a támogatható célokat, és lehetőség szerint összefogva induljanak a pályázaton, ezzel önmagukat is erősíteni tudják.

A pályázattal kapcsolatban információs napot tartanak az érdeklődő civil szervezeteknek 2018. november 21-én, szerdán 16.00 órakor a Fehérvári Civil Központban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >