Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új fejezet kezdődött Székesfehérvár kulturális életében
Új fejezet kezdődött Székesfehérvár kulturális életében Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 18.
Bemutatta első önálló triple build-estjét a Székesfehérvári Balett Színház. Az óriási közönségsikert aratott Bolero című esten öt kortárs táncszínházi darabot vitt színre az immár kibővült társulat.

 

 

A háromfelvonásos előadás előtt Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, igazgató „Beszéljük meg!” címmel közönségtalálkozóra hívta nézőit a Vörösmarty Színház Kávézójába, ahol a műfaj kedvelőinek lehetősége nyílt belelátni az alkotás folyamatába mind a rendező-koreográfus, mind a művész szemszögéből, hiszen Cristina Porres Mormeneo is részt vett a kötetlen beszélgetésen a premier előtt.

Egerházi Attila itt újra hangsúlyozta, hogy elsősorban a balettet érezni kell és nem érteni. Elmondta továbbá, hogy a teljes létszámmal működő társulat a jövőben is táncszínházi esteket készül színpadra vinni, melyek közül az első a Bolero volt.

Az öt különálló kortárs darabot három felvonásba komponálta össze Egerházi Attila: az első felvonás első etűdje a Blablabla volt, melyet az Aquarell szivárvány követett, a felvonást a Csókok című tánc-puzzle zárta. A második felvonást a Zárt függönyök című újdonság adta, ahol a művészek egyedi tolmácsolásában saját világunkra csodálkozhattunk rá.

A drámai és katartikus előadás Ravel Bolerójának Rúzs című darabjával zárult, amely egyre hevülő zenei tempójával ragadta magával a nézőket.

A Székesfehérvári Balett Színház következő bemutatója decemberben Csajkovszij Diótörője lesz, amelyet több előadáson is láthat majd a közönség.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >