Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét sikeresen pályáztunk
Ismét sikeresen pályáztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 19.
ImageSzékesfehérvár az év minden szakaszában változatos sportolási lehetőségeket kínál a mozogni vágyóknak. A széles kínálatból kiemelkedik a város Nyitott Tornatermek elnevezésű programsorozata, amely a hét minden napjára szervezetten, ingyenes sportolási lehetőséget biztosít óvodás kortól egészen nyugdíjas korig.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által kiírt „HISZEK Benned” Sport Programra a város 2018-ban is sikeresen pályázott, amellyel 4,5 millió forintos támogatásban részesült.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és ezek megfelelő feltételének megteremtésében. Ehhez most újabb támogatást kapott a város, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által újra meghirdetett „HISZEK Benned” Sport Program keretében, amellyel az államtitkárság az önkormányzatok és utánpótlás-nevelő sportegyesületek munkáját támogatja.

A pályázati feltételek teljesítéséhez Székesfehérváron minden lehetőség adott volt, így sikeresen tudott pályázni a Nyitott Tornatermek elnevezésű évek óta működő programmal. Székesfehérvár Önkormányzata nagy örömmel fogadta a hírt, mely szerint a „HISZEK Benned” Sport Program keretében 4,5 millió forintot ítéltek meg a város számára, amelyet teljes egészében a Nyitott Tornatermekre fordítanak: a támogatási összegből 2018.03.16. és 2019.01.31. között tudja biztosítani a város a lebonyolításhoz szükséges terembérletek kifizetését.

A Nyitott Tornatermek programnak köszönhetően évről-évre többen kapnak kedvet a rendszeres testmozgáshoz. Az ingyenes programot 2004-ben indította el Székesfehérvár Önkormányzata. Az országosan is egyedülálló programsorozat több mint 4500 embert mozgat meg hetente. A program összeállításakor a szervezők minden korosztályra odafigyeltek: az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a számára leghasznosabb mozgásformát. A szervezők változatos programokkal a hét minden napján, 19 helyszínen ingyenes foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, amelyeket minden esetben szakemberek vezetnek. A példaértékű kezdeményezés a város Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >