Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Felcsendül a „klasszikus nosztalgia briliáns tanulmánya”
Felcsendül a „klasszikus nosztalgia briliáns tanulmánya” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 24.
ImageHolnap este Mendelssohn 13 évesen írt hegedűversenyével és Beethoven utolsó vonósnégyesével zárul a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozat. Az Evilág és túlvilág című esten hegedűszólót játszik Selmeczi Gábor koncertmester, az est Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben meghívott vendége Brájer Éva alpolgármester lesz.

 

 

Evilág és túlvilág – a szimbolikus, mindent felölelő című rendezvény zárja a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot: egy zeneszerző tizenhárom évesen megírt és egy másik alkotó egyik utolsó művét egymás mellé állítva.

Csütörtökön 18 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban találkozhatnak a zenekedvelők, hogy Selmeczi Gábor hangversenymester és szólista vezetésével meghallgassák Mendelssohn d-moll hegedűversenyét és Beethoven F-dúr vonósnégyes op. 135. zenekari változatát. A három tételes concertót – amely komoly zeneszerzői kvalitásokról tanúskodik – Yehudi Menuhin fedezte fel újra, Beethoven utolsó vonósnégyese pedig klasszikus kamarazene, Joseph Kerman kutató szavaival „a klasszikus nosztalgia briliáns tanulmánya”.

A Szent István teremben Vakler Lajos televíziós szerkesztő-műsorvezető Brájer Éva alpolgármestert kérdezi a Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben című beszélgetéssorozatban.

A rendezvényről további részletek a http://www.arso.hu/koncertek/-81796 oldalon olvashatók. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >