Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megnyílt a Székesfehérvár Információs és Koordinációs Pont
Megnyílt a Székesfehérvár Információs és Koordinációs Pont Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. október 26.
ImageAz országban 22 helyszínen, köztük Székesfehérváron is megnyitotta kapuit az Információs és Koordinációs Pont a MONTÁZS projekt keretében. A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központban fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak azért, hogy komplex szolgáltatásokkal és naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket és családjaikat, hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

 

A fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő információs hálózat jött létre a MONTÁZS projekt keretében. Országszerte 22 helyszínen nyílt Információs és Koordinációs Pont, ahol fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak azért, hogy komplex szolgáltatásokkal és naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket és családjaikat.

A Székesfehérvár Információs és Koordinációs Pont megnyitása kapcsán tartott sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy egy napon belül ez volt a harmadik olyan rendezvény Székesfehérváron, ami az esélyegyenlőségről és embertársaink segítéséről szól. A XXI. század egyik legnagyobb kihívása, az információ és ehhez való hozzáférés, hiszen aki nem jut elég információhoz, az versenyhátránnyal indul az életben. Az Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK)mostani pályázata által nyitott iroda pedig pont információkkal segíti a a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait.

Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője megköszönte a városnak és az FSZK-nak az együttműködést. Kiemelte, hogy a megyeszékhely humán szolgáltatásai és az ehhez tartozó intézményrendszer is kiemelkedő.

Kovács Zsuzsanna, a MONTÁZS projekt szakmai vezetője beszélt a projekt célkitűzéseiről, tevékenységeiről és a várt eredményekről, illetve az információs pontok működéséről. Tájékoztatójából kiderült, a MONTÁZS fő célja, hogy a fogyatékos emberek számára a szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszék, és hozzáférhetőbbé tegyék. Ennek hatására javulhat majd életminőségük, önálló életvezetési képességük, valamint a társadalmi befogadásuk. A tanácsadói pontok létrehozásával egy olyan koordinációs pontokból álló hálózat jön létre, amely ráépül a család- és gyermekjóléti központok megyei rendszerére.

A Székesfehérvár Információs és Koordinációs Ponton az érintettek könnyedén hozzájuthatnak a helyi szintű szolgáltatásokról, ellátásról, intézményekről, szakemberekről vagy akadálymentesített programokról szóló információkhoz. Az Erzsébet út 20. szám alatt fogyatékosságügyi tanácsadók várják az érintetteket és családjaikat, hogy közösen találjanak megoldásokat és együtt könnyítsenek a mindennapok kihívásain.

Részletes tájékoztatást az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portálon találhatnak az érdeklődők. A http://www.efiportal.hu/ oldal egy helyen gyűjti össze a fogyatékos emberek és családjaik számára szükséges információkat a közszolgáltatások területéről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >