Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szakmai napot tartott az EsélyKör
Szakmai napot tartott az EsélyKör Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 26.
A Városházán rendezték meg a Székesfehérvári EsélyKör szakmai napját, amely a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci elhelyezkedésének fejlesztéséről szólt. A szimpózium olyan modellt mutat be, amely a vezetői kihívásokra és a szervezeti kultúrára is kitérve kezeli a munkavállalás kérdéseit.

 

 

Az EsélyKör az önkormányzati, a vállalati és a civil szektor együttműködésében lát lehetőséget arra, hogy jó válaszok szülessenek a társadalmi kihívások kérdéseire – ezért meghívták a tanácskozásra a cégek HR-munkatársait is. Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében méltatta az Önkormányzat munkáját is segítő példaértékű együttműködést és a szakmai műhelyek programját – ami a város közösségét erősíti.


A Városházán rendezték a fogyatékosügyi szervezeteket tömörítő Székesfehérvári EsélyKör szakmai napját, a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci elhelyezkedésének fejlesztése céljából.

A konferencia résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Díszteremben, és a Városháza helyszínének szimbolikája kapcsán azt fogalmazta meg: a szakmai nap a város első számú termében a város közössége szempontjából kiemelkedő jelentőségű. A szimpózium küldetését a következőkkel jellemezte: Székesfehérvár, a város mint a közös otthon, amelyért mindannyian felelősek vagyunk; az EsélyKör maga a példaértékű együttműködés és összefogás; valamint a szakmai műhelyek közös konzultációja. A polgármester azt mondta, az EsélyKör tevékenysége megkönnyíti az Önkormányzat működését és döntéseit, a kapcsolódó intézmények, civil szervezetek bevonásával. A résztvevőknek jó tanácskozást kívánt, és a nap végére azt a tapasztalatot: mind egyénként, mind pedig közösségként is eredményes napot tudjanak magukénak.

A konferencia új modellt mutat be, amely komplex módon – a vezetői kihívásokra, a szervezeti kultúrára és az azt érintő kérdésekre is kitérve – kezeli a munkavállalást, nyilatkozta Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke. Új, korszerű módszereket osztanak meg a munkaerő-megtartással és -kiválasztással kapcsolatban, és helyet kap a megközelítésben a munkavállalói oldal is, többek között a fejlesztendő kompetenciák, jártasságok vonatkozásában. A megváltozott munkaképességű embereknek van helye a munka világában, mondta, sok esetben bevonhatóak – de ehhez nemcsak fizikai akadálymenetesítésre, hanem szemléletváltásra is szükség van. A szakmai napra meghívták a vállalatok HR-vezetőit, munkatársait: az EsélyKör az önkormányzati, a vállalati és a civil szektor együttműködésében lát lehetőséget arra, hogy jó válaszok szülessenek a társadalmi kihívások kérdéseire.

Az EsélyKör olyan hálózat, amelyben szakmai team-ek dolgoznak együtt, és közvetlenül jutnak el a célcsoport tagjaihoz. Harmadik éve fejlődik a modell, szoros együttműködésben az Önkormányzattal, és nemcsak a foglalkoztatás témájában, hanem például a városi vagy kulturális programok akadálymentesítésében és egyéb beruházások megvalósításában is tudnak tanácsot adni a döntéshozóknak. Az eddigi tapasztalatok alapján egyre fontosabb a mindenre kiterjedő akadálymentesítés megvalósításában betöltött szerepük, a kórházzal kialakított együttműködés, illetve az alakulóban lévő kooperáció a múzeum intézményével. A kijelölt célok között szerepel egy komplex szolgáltatási terv kidolgozása és annak gyakorlati megvalósítása – a minden fogyatékkal élőt érintő témákból például a munkavállalók fejlesztése vagy a rehabilitációs szolgáltatások –, ami hatékonyabban, átláthatóan és egyre jobb színvonalon működhet egységes rendszerben.

A konferencián előadások hangzottak el többek között a szervezeti kultúra fejlesztéséről, az esélyegyenlőségi együttműködésről és a munkavállalók kompetenciáinak fejlesztési lehetőségeiről, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntesház, a Wikaa Workshops, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány, a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának közreműködésével.

A rendezvényen részt vett Brájer Éva alpolgármester, valamint a kapcsolódó egészségügyi, szociális és kulturális intézmények, szervezetek vezetői, munkatársai.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >