Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hősi halottakra emlékeztek
Hősi halottakra emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 01.
Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város és a megye képviselői. A sírkertekben és a Budai úti laktanyánál hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.

 

 

Halottak napja alkalmából fejet hajtottak az elhunyt katonák és a díszpolgárok emléke előtt a város és a megye önkormányzatának képviselői.

A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Szigli István önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke helyeztek el koszorút. A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester és Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke rótták le tiszteletüket, majd a Béke téri orosz katonatemetőben Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor alelnök tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt. Az egykori Budai úti laktanyánál dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Tanka Csaba alelnök helyeztek el koszorút. A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget: Róth Péter alpolgármester és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hajtottak fejet a város katonáira emlékezve.

A székesfehérvári izraelita, rác és evangélikus sírkertekben, valamint a csalai katonasíroknál és a Gyergyó Emlékparkban is koszorút, illetve sírcsokrokat helyeznek el az elhunyt katonák vagy eltemetett díszpolgárok emlékére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >