Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fidesz fellép a szigetvári kórház-privatizáció ellen
A Fidesz fellép a szigetvári kórház-privatizáció ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pichler Imre   
2009. január 23.

ImageSzigetvár szocialista polgármestere és szocialista többségű képviselő testülete funkcionális privatizáció keretében 25 évre el akarja adni a városi kórház üzemeltetési, valamint vagyonkezelési és vagyonhasznosítási jogát. A helyi Fidesz ezt határozottan elutasítja, és felszólítja a város szocialista vezetését, hogy álljon el szándékától!

A szigetvári kórház 2007. július 1-je óta kft-formában működik a jobb hatékonyság érdekében. A Szigetvári Egészségügyi Szolgáltató Kft. 100 százalékos tulajdonosa Szigetvár önkormányzata. Egy jó menedzsmenttel kórházunk gazdaságosan és hatékonyan tudna működni, ahogy erre sok jó példa van az országban.

 A hatékony működést az is elősegíti, hogy közel 2 milliárdos fejlesztés történt az elmúlt 3 évben az intézményben. A térség egyik legnagyobb munkaadója a városi kórház, közel 500 főt foglalkozat. A felmerült pénzügyi problémák megoldásához ki kell vizsgálni, hogy másfél év alatt hogyan alakult ki ez a katasztrofális anyagi helyzet, és kik ezekért a felelősök.

A pályázati anyag azonban nem tartalmaz semmi olyan megoldást a kórház égető anyagi problémáira, amit egy jó, szakmailag felkészült kórházi vezetés ne tudna hatékonyan megoldani. Véleményünk szerint a város lakosságának döntő többsége elutasítja a Szigetvári Kórház funkcionális privatizációját, ennek igazolásaként aláírásgyűjtésbe kezdünk, a következő kérdéssel ellátott íveket írhatják alá a szigetvári emberek:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Szigetvár Város Önkormányzata ne adja el 25 évre a szigetvári kórház üzemeltetési és vagyonkezelési jogát?

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >